Eğitim Sitesi

Talep Nedir? Talep Hakkında Kısaca Bilgi

Talep Terimi Hakkında Bilgiler

Elektrik Terimi Olarak Talep:

Müşterilerin Aktif ve/veya Reaktif Enerji talepleri.

 

Reklamcılık Terimi Olarak Talep:

Bir ürün ve ya hizmetin potansiyel müşteriler tarafından satın alınma isteği.

 

Hukuk Terimi Olarak Talep:

İstem, isteme.

 

Turizm ve Otelcilik Terimi Olarak Talep:

Bir mal veya hizmete duyulan satın alma isteği.

 

Ekonomi, Bankacılık Terimi Olarak Talep:

Belirli bir dönemde tüketicilerin hangi fiyata olursa olsun almak istedikleri ve alabilecekleri mal ve hizmetler toplamı.

 

    Benzer Elektrik Terimleri

    Enterkonneksiyon: İki ya da daha çok şebekenin bir ya da daha çok hat tarafından bağlantı elemanları ile birbirine bağlanmasıdır.

    Kapasitör: Elektrik devrelerinde Ic akımını küçültmek veya büyütmek için kullanılan kondansatör gruplarıdır. Paralel bağlanınca Ic artar. Seri bağlanınca Ic akımı küçülür. Diğer bir ifade ile devrelerin kapasitif yük etkisini azaltır veya çoğaltır.

    Şebeke Konfigürasyonu: Bir şebekenin branşmanlarının düzenlenmesi ve bağlantı durumuna göre değişik şebeke konfigürasyonları söz konusudur. Dallı (radyal) şebekelerde branşmanlar bir besleme noktasından çıkar ve besleme yalnız bir uçtan yapılır. Ring şebekelerde iletkenler kapalı bir halka oluşturur. Ağ (gözlü) şebekelerde ise iletkenler birçok noktadan birbirine bağlıdır ve besleme birden fazla noktadan yapılabilir.

    Yan Hizmetler: Üretim Santralleri açısından, elektrik üretiminin dışında sağlanan hizmetler. İletim Hizmeti Sağlayıcısı açısından, elektrik enerjisinin iletilmesi dışında sağlanan hizmetler. (Bu hizmetler, Oturan Sistemin Toparlanması, Sıcak Yedek, Reaktif Güç/Kapasite ve Reaktif Enerji, Frekans Kontrolü ve Aşırı Frekans Koruması gibi hizmetleri kapsamaktadır.)

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Elektrik Terimleri Sözlüğü