Eğitim Sitesi

Symbian Nedir? Symbian Hakkında Kısaca Bilgi

Symbian Terimi Hakkında Bilgiler

Teknolojik Ürünler Terimi Olarak Symbian:

PC'de kullanılan Microsoft Windows gibi, Symbian da mobil cihazlarda kullanılan bir işletim sistemidir. Symbian tarafından belirlenen standartlar, farklı cihazların bilgileri kolayca paylaşmasını sağlar.

 

    Benzer Teknolojik Ürünler Terimleri

    EVDO: Evolution Data Only (Sadece Gelişmiş Veriler) olarak da bilinen EVDO, bazı cep telefonlarının (CDMA ağlarını kullanan cep telefonları gibi) kablosuz verileri aktarmak için kullandığı yoldur.

    Kontrast Oranı (Contrast Ratio): Kontrast kelimesi zıtlık anlamına gelir. Ekrandaki tam beyaz ile tam siyahın birbirlerine olan parlaklık oranına “kontrast oranı” denir. Siyah değerler ortam ışığından fazlasıyla etkilendiği için bazı firmalar kontrast oranı ölçümlerini karanlık odalarda yaparlar. Daha yüksek kontrast değeri olan ürünlerde renkler daha canlı görünür. Ancak tüm markaların ölçümleri aynı koşullarda yapılmadığı için, üreticilerin açıkladığı kontrast oranı değerleri yanıltıcı olabilmektedir.

    Sensörlü Kurutma: Bazı kurutma makineleri, kumaş türüne göre kurutma süresini hesaplayan bir sensörle donatılmıştır. Bu sayede çamaşırlarınızın zarar görme riski azaltılır.

    Buharlı Kombo Çamaşır/Kurutma Makinesi: Kullanım alanından kazanç sağlayan kombo üründe daha iyi temizlik ve kurutma performansı için yenilikçi buhar teknolojisini kullanır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Teknolojik Ürünler Terimleri Sözlüğü