Eğitim Sitesi

Kontrast Oranı (Contrast Ratio) Nedir? Kontrast Oranı (Contrast Ratio) Hakkında Kısaca Bilgi

Kontrast Oranı (Contrast Ratio) Terimi Hakkında Bilgiler

Teknolojik Ürünler Terimi Olarak Kontrast Oranı (Contrast Ratio):

Kontrast kelimesi zıtlık anlamına gelir. Ekrandaki tam beyaz ile tam siyahın birbirlerine olan parlaklık oranına “kontrast oranı” denir. Siyah değerler ortam ışığından fazlasıyla etkilendiği için bazı firmalar kontrast oranı ölçümlerini karanlık odalarda yaparlar. Daha yüksek kontrast değeri olan ürünlerde renkler daha canlı görünür. Ancak tüm markaların ölçümleri aynı koşullarda yapılmadığı için, üreticilerin açıkladığı kontrast oranı değerleri yanıltıcı olabilmektedir.

 

    Benzer Teknolojik Ürünler Terimleri

    Parlaklık (ANSI-lümen): Görüntünün genel yoğunluğunun ölçü birimi. Parlaklık değeri düştükçe görüntü koyulaşır; parlaklık değeri yükseldikçe görüntü açıklaşır.

    Buharlı Kombo Çamaşır/Kurutma Makinesi: Kullanım alanından kazanç sağlayan kombo üründe daha iyi temizlik ve kurutma performansı için yenilikçi buhar teknolojisini kullanır.

    Cathode Ray Tube (CRT): katot ışınlı tüp. Halk dilinde, “Tüplü Tv” olarak bilinir. CRT Tv’ler LCD ve Plazma Tv’ler gibi ince değildir. Kasalarını büyük yapan, tüplerinin büyük olmasıdır. Son dönemde tüpleri, dolayısıyla kasaları daha ince olan (slim) ve ekranları bombeli değil düz olan (flat) tüplü Tv’ler piyasaya sürülmüştü.

    WaveDOM Steam (Buharlı) Pişirme Fonksiyonu: WaveDOM buharlı pişirme fonksiyonu, buhar oluşturmak ve yiyecekleri pişirmek için bir su haznesinin üstüne yerleştirilmiş delikli bir raf ve paslanmaz çelik bir tabak kullanır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Teknolojik Ürünler Terimleri Sözlüğü