Eğitim Sitesi

Router Nedir? Router Hakkında Kısaca Bilgi

Router Terimi Hakkında Bilgiler

Bilgisayar Terimi Olarak Router:

Yöneltim alanı. Bir kişinin yönetimi altında olan ve kendi aralarında bilgi alışverişinde bulunan yönelticilerin kümesi. Yönetsel Alan, yöneltici.

 

Bilgisayar Terimi Olarak Router:

1. İki veya daha fazla network arasındaki bağlantıyı sağlayan özel amaçlı bilgisayar. Bu bilgisayar bütün vaktini hangi adresten gelen paketlerin hangi adrese hangi yol üzerinden gideceğini ayarlamakla geçirir.

2. Yönlendirici. Bir ağ ile diğeri arasındaki iletişimi sağlayan cihaz.Routing:YöneltmeVeri paketinin gideceği bir sonraki sisteminin doğru olarak seçimi.

 

Teknolojik Ürünler Terimi Olarak Router:

Birden fazla ağı birbirine bağlayan cihaz; ağlar arasında paketleri akıllı bir şekilde yönlendirir.

 

    Benzer Bilgisayar Terimleri

    CGA: IBM PC'leri ve eş değerde cihazlar için konulan ilk video interface standardı.

    Baud: Bilgi işleme hızı birimi. Bir saniyede gelen bilgi sinyallerinin değeri baud olarak hızı verir. Tipik baud değerleri 110, 300, 1.200, 2.400, 4.800, 9.600, 14.400, 28.800, 36.600.

    Folder: Türkçe karşılığı:Klasör. Dosyaları gruplamak ve düzenlemek için oluşturulan birim.

    Random Access: Rasgele Erişim. 1. Bilginin elde edileceği bir sonraki konumun, hiç bir şekilde bilginin son olarak elde edilmiş olduğu konuma bağlı olmadığı koşullarda, bir veri saklama yerine erişim yöntemi. 2. Her sözcüğe erişimin, diğer tüm sözcüklerin yerlerinden bağımsız olduğu ve sözcüğün adresine göre yapılan erişim yöntemi.3. Bilginin elde edilecek yerin, daha önce alınan bilgi yerlerinden tamamen bağımsız olduğu veri saklama yerine erişim yöntemi. Örnek olarak manyetik davullar, diskler veya çekirdek bellekler gösterilebilir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Bilgisayar Terimleri Sözlüğü