Eğitim Sitesi

Ravza-i Mutahhara Nedir? Ravza-i Mutahhara Hakkında Kısaca Bilgi

Ravza-i Mutahhara Terimi Hakkında Bilgiler

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimi Olarak Ravza-i Mutahhara:

Temiz bahçe demektir. Bu tâbir; Medîne'de Mescid-i Nebevî'de Peygamberimiz (a.s.)'in kabri ile minberi arasındaki bölüme denir. 10x20 = 200 metrekarelik bir alandır. Peygamberimiz (a.s.) "Evimle minberim arası, cennet bahçelerinden bir bahçedir" buyurmuştur.

 

Hac ve Umre Terimi Olarak Ravza-i Mutahhara:

Mescid-i Nebevi'nin içinde Peygamberimiz'in mübarek kabri ile mimberi arasında ki yerdir.

 

    Benzer Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimleri

    Aşevi: Yoksullara parasız yemek yedirilen veya dağıtılan yer, aşhane. Lokanta.

    Bâin Talâk: Kocanın (iddet süresi dolmadan önce bile, ancak yeni bir nikâh ve mihr tayini ile boşadığı hanımına dönebileceği ve) hanımını boşadıktan sonra bir daha ona dönme hakkının olmadığı talâk.

    Mürtet: İslâm dininden ayrılıp başka bir dine geçen; İslâm dinini terk eden; önce Müslüman olup Müslümanlıktan çıkarak Allah'ı ya da Peygamberi (s.a.v) veya Allah'ı ve Peygamberi inkar etmek manasına gelen dinin zarurî (tartışma götürmez apaçık) hükümlerinden birini inkâr eden kimse. Mürtet ise şartlarına göre iki kısma ayrılır: 1- Millî Mürtet: Gayrimüslim anne-babadan doğan ve kâfir olduğunu bildirdikten sonra Müslüman olup, tekrar kâfir olan kimse. 2- Fıtrî Mürtet: Müslüman babadan veya Müslüman anneden veyahut Müslüman baba ve anneden doğan ve daha sonra kâfir olan kimse.

    Vaaz: Cami, mescit vb. yerlerde vaizlerin yaptığı, genellikle öğüt niteliği taşıyan dinî konuşma. Bir kimseye kalbini yumuşatacak, kendisini doğruluğa, iyiliğe götürecek biçimde söz söyleme.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimleri Sözlüğü