Eğitim Sitesi

RAM (Random Access Memory) Nedir? RAM (Random Access Memory) Hakkında Kısaca Bilgi

RAM (Random Access Memory) Terimi Hakkında Bilgiler

Teknolojik Ürünler Terimi Olarak RAM (Random Access Memory):

Rastgele erişimli bellek. İşlemci tarafından okunup yazılabilen, üzerinde bilgilerin geçici olarak tutulduğu bellek.

 

Fotoğrafçılık Terimi Olarak RAM (Random Access Memory):

Bir bilgisayarın en genel hafıza tipidir ki bilgisayar işlemcisi (CPU) bu hafıza ile bilgisayarda açılmış ve kullanılan program ya da yazılım için bir yer tutarak işlem yapılabilmesine olanak sağlar. Buna göre ne kadar RAM o kadar fazla işlem ya da fazla program ile aynı anda çalışabilme imkanı demektir.

 

    Benzer Teknolojik Ürünler Terimleri

    TFT: Thin Film Diode Display (İnce Filmli Diyot Ekran) olarak da bilinen bu ekran teknolojisi, pilinizi hızla tüketmeden renkleri olağanüstü parlaklıkla görüntüler.

    Codec: Coder (Kodlayıcı) ve Decoder (Çözücü) kelimelerinin birleşimiyle meydana gelen bu terim, sinyalleri kodlayıp çözen yazılım veya donanım parçaları için kullanılır.

    Yıkanabilir HEPA 13 Filtre: Yıkanabilir HEPA 13 Filtre, tozu ve kötü kokuları yok etmek için, bir odun kömürü katmanı da dahil olmak üzere dört katmana sahiptir. Yıkanabilir filtrenin havadaki tozun %99,97'sini aldığı görülmüştür.

    Kayan Kapaklı Telefon: Kayan kapaklı telefonlar, klavyeye kolay erişim için kayarak açılan veya klavyenin korunması için kayarak kapanan iki parçadan meydana gelir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Teknolojik Ürünler Terimleri Sözlüğü