Eğitim Sitesi

TFT Nedir? TFT Hakkında Kısaca Bilgi

TFT Terimi Hakkında Bilgiler

Teknolojik Ürünler Terimi Olarak TFT:

Thin Film Diode Display (İnce Filmli Diyot Ekran) olarak da bilinen bu ekran teknolojisi, pilinizi hızla tüketmeden renkleri olağanüstü parlaklıkla görüntüler.

 

Bilgisayar Terimi Olarak TFT:

Thin Film Transistor, aktif matriks ekran tekniği. Ekran noktalarının yönetimi milyonlarca transistör üzerinden gerçekleşiyor.Web servislerini taramak yerine Elektronik kütüphanenin devasal içeriğine bir gözatmak isteyebilirsiniz.Elektronik kütüphanenin sayfalarını 1000 tam sayfa gazete haberi, magazinler, akademik günlükler, resimler, referans kitapları, sanat ve bunun gibi hergün yenilenen birçok kaynak oluşturuyor.

 

    Benzer Teknolojik Ürünler Terimleri

    Call Center: Çağrı merkezi. Müşterilerden gelen çağrılarla birlikte diğer çağrıların da bilgisayar otomasyonu yardımıyla yönetildiği merkez.

    PBX (Private Branch Exchange): Abone sistemine dayanan sayısal veya analog telefon santralı, özel veya herkese açık telefon ağlarını birbirine bağlamak için kullanılır.

    Blu-Ray Disk Teknolojisi (Video, Optik Sürücülerde): Blu-ray teknolojisine ve en yüksek depolama kapasitesi için ileri düzey sıkıştırma teknolojisine dayanan bu yeni HD DVD formatı, büyük üreticilerin ve film stüdyolarının tümü tarafından desteklenmektedir.

    IrDA (Infra-red Data Association): Kızılötesi ışık üzerinden çalışan kablosuz bir ağ konsepti. Cep telefonları, PDA'ler ve dizüstü sistemlerde kullanılıyor.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Teknolojik Ürünler Terimleri Sözlüğü