Eğitim Sitesi

Osiloskop Nedir? Osiloskop Hakkında Kısaca Bilgi

Osiloskop Terimi Hakkında Bilgiler

Fizik Terimi Olarak Osiloskop:

Elektriksel ölçümlerde geniş çapta kullanılan çok yönlü elektronik bir ölçüm aletidir.Osiloskop ile AC,DC gerilim ve periyot doğrudan ölçülür.Akim,frekans,faz farkı vs. ise dolaylı olarak ölçülür.Bir osiloskop, Katot isini tüpü,tüp besleme devresi,yatay ve düşey giriş yükselteçleri,zaman tarama devresi ve tetikleme devresinden oluşur.Günlük hayatta osiloskop ; radar sistemleri,televizyon alıcıları,bilgisayar gibi uygulamalarda elektronik bilginin ekranda görüntülenmesini sağlar.

 

    Benzer Fizik Terimleri

    Açısal Momentum (L): Dönme momentumu. Bir nokta veya eksen etrafında dönen bir cismin açısal momentumu, çizgisel momentumunun dönme noktasina olan uzakligi ile çarpimidir. Dönen cisim bir hacime sahipse eylemsizlik momenti ile dönme hızının çarpımıdır.

    Düzgün dairesel hareket: Sabit bir kuvvet ,büyüklüğü değişmeyen hız vektörüne sürekli dik olarak etki ederse, R yarıçaplı bir çember üzerinde düzgün dönme hareketi yaptırır.Böyle bir harekete düzgün dairesel hareket denir.

    Öteleme Kinetik Enerjisi: Bir cismin hareketinden dolayı sahip olduğu enerji, kinetik enerjidir. Eğer cisim, öteleme hareketi yapıyorsa sahip olduğu enerjiye, öteleme kinetik enerjisi diyebiliriz.

    Röntgen Işınları: Yüksek hızlı elektronların metal bir yere çarptırılarak durdurulmasıyla elde edilen elektromagnetik dalgalar.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Fizik Terimleri Sözlüğü