Eğitim Sitesi

OECD Nedir? OECD Hakkında Kısaca Bilgi

OECD Terimi Hakkında Bilgiler

Ekonomi, Bankacılık Terimi Olarak OECD:

Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Teşkilatı (Organisation for Economic Cooporation and Development). 1960 yılının aralık ayında imzalanan bir konvansiyonla 1961'in eylül ayında faaliyete geçmiştir. Merkezi Paris'tedir.

 

Coğrafya Terimi Olarak OECD:

Uluslar arası İktisadi İşbirliği kalkınma örgütü

 

    Benzer Ekonomi, Bankacılık Terimleri

    Temel Analiz: Gelecekte oluşabilecek piyasa hareketlerini objektif bir şekilde ekonomik ve politik analiz etmektir.Hisse senetlerinin gerçeğe en yakIn fiyatlarını bulmaya yönelik bir yöntemdir.

    Sınai Endeks: Ulusal Pazar'da işlem gören ve sadece sanayi sektöründe yer alan şirketlerin hisse senetlerinin fiyatlarındaki değişmeler dikkate alınarak hesaplanan hisse senetleri piyasası endeksidir.

    Anonim Şirket: Bir ünvana sahip, en az 5 ortakça, ana sözleşmesinde yazılı konularda faaliyette bulunmak üzere kurulmuş olan ve esas sermayesi muayyen (belli) paylara bölünmüş olan sermaye şirketleridir.

    Beklenti Yönetimi: Para politikası çerçevesinde beklenti yönetimi, TCMB'nin, ekonomik birimlerin orta ve uzun vadeli enflasyon beklentilerinin enflasyon hedefleri doğrultusunda şekillenmesini temin etmeye yönelik olarak uyguladığı stratejiler bütünüdür. (Expectation Management)

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Ekonomi, Bankacılık Terimleri Sözlüğü