Eğitim Sitesi

Manivela Nedir? Manivela Hakkında Kısaca Bilgi

Manivela Terimi Hakkında Bilgiler

Yapı-Dekorasyon Terimi Olarak Manivela:

Bir ucundan bağlı bulunduğu nokta etrafında dönen kol.

 

Denizcilik Terimi Olarak Manivela:

Ağır cisimlerin bir tarafını kaldırmak için kullanılan ağaç veya demirden yapılmış kısa çubuklar. 

 

    Benzer Yapı-Dekorasyon Terimleri

    Çatı Sistemleri: Su ve ısı yalıtım malzemelerinin, buhar kesici veya buhar dengeleyici örtülerin ve son kat çatı kaplama malzemelerinin, "Yoğuşma, Isı yalıtımı ve katmanların havalandırılması" prensiplerine göre bir bütün olarak çatı da uygulanma sistemleridir. Çatı Sistemleri Soğuk çatı ve Sıcak çatı başlıkları altında incelenmektedir.

    Aşık: Ahşap çatılarda; dikme üstlerine ve saçak boyunca yerleştirilen, mertekleri taşıyan genelde en az 10x10 cm ölçülerindeki ahşap taşıyıcı elemanlardır. Çelik çatılarda ise kirişleri bağlayan saçağa paralel döşenen ve üstündeki çatı kaplama sistemini taşıyan çelik veya saç elemanlardır. Çelik çatılarda; taşıyıcı makas ve kirişlerin üzerlerinde saçağa paralel yerleştirilen, kaplama örtüsünü taşıyan çelik ve saç elemanlardır.

    Vernik(Cila): Ahşap yüzeylerde yüzeyin temizliği yapıldıktan sonra, yüzeyin güzel görünmesi ve aynı zamanda parlak görünmesini sağlamak için kullanılan boya mamulü malzemelerdir. Ahşabın doğal görünümünü bozmayan ve ahşabı koruyan bir malzemedir. Ahşabı yağmur, güneş, küf gibi benzeri dış etkenlerden korur.

    Batardo: Su kenarlarında veya su seviyesinin altında kazı yapılabilmesi için uygulanan tahkim işine denilir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Yapı-Dekorasyon Terimleri Sözlüğü