Eğitim Sitesi

Kurulu Güç (Brüt Güç) Nedir? Kurulu Güç (Brüt Güç) Hakkında Kısaca Bilgi

Kurulu Güç (Brüt Güç) Terimi Hakkında Bilgiler

Elektrik Terimi Olarak Kurulu Güç (Brüt Güç):

Jeneratör çıkışında ölçülen elektrik gücüdür.

 

    Benzer Elektrik Terimleri

    Enerji Alım Anlaşması (EAA): Bir Enerji Üreticisi ile, merkezi alıcı rolü kapsamında MAMS arasındaki, Merkezi Yük Dağıtıma dahil edilmiş Üretim Grubundan satın alınacak Güç ve/veya Enerji ve/veya diğer hizmetlere ilişkin anlaşma.

    Üretim Grubu: BDGT Modülünün bir parçası olan üretim grubu ve bu üretim grubunun harekete geçirici bileşeni dahil olmak üzere, Jenaratör ve buna ait türbinden meydana gelen gerçek fiziksel varlık. Bazı durumlarda, bu terim, elektrik üretiminde kullanılan herhangi bir Teçhizat da üretim grubu kapsamındadır.

    Reaktif Enerji Tarifesi: Sanayi, Ticarethane, Resmi Daire, Şantiye, Endüksiyon ve ark ocakları, içme ve kullanma suyu, geçici abonelerin çektiği aktif enerjinin 0,5 katından daha fazla reaktif enerji çekmesi halinde çekilen reaktif enerjinin tamamı bu tarifeden fiyatlandırılır.

    Özgül Isı Tüketimi: Santralda tüketilen yakıtın ısı eşdeğerinin, üretilen elektrik enerjisine oranıdır. Bu değer, belirli bir süre için hesaplanır ve üretilen enerji gibi brüt ya da net olabilir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Elektrik Terimleri Sözlüğü