Eğitim Sitesi

Kısa Devre Nedir? Kısa Devre Hakkında Kısaca Bilgi

Kısa Devre Terimi Hakkında Bilgiler

Elektrik Terimi Olarak Kısa Devre:

Elektrik akımının, her hangi bir sebeple alıcıya girmeden devresini kısa yoldan tamamlanmasına kısa devre denir.

 

Fizik Terimi Olarak Kısa Devre:

1. Aralarında potansiyel farkı bulunan iki nokta, direnci küçük olan bir iletkenle veya doğrudan birbiriyle birleştiğinde oluşan elektrik olayı.

2. Bir devrede, akımın istenmeyen bir kablo üzerinden ve genellikle devreye hasar verecek kadar yüksek değerde geçmesidir.

 

    Benzer Elektrik Terimleri

    Elektrik Enerjisi: Elektrikli cihaz ve makinelerin çalışmasını sağlayan enerjiye elektrik enerjisi denir. Elektrik akımı bir cihazdan geçtiğinde cihazın çalıştığı görülür. Cihaz soba ise sıcaklık, bobin ise manyetik alan, motor ise dönme hareketi meydana gelir.

    İleriye Dönük Tahmin Yöntemi (Prospektif Tahmin): Geleceğe ilişkin çeşitli sayısal tahminlerden oluşan bir yaklaşımdan yararlanılarak, tek bir tahminin sakıncalarını ortadan kaldıran analiz yöntemidir. Enerji üretim ya da talep gelişiminin irdelenmesi için kullanılan bu yöntemde, analiz global düzeyde ele alınmakta ve sayısal duruma getirilebilen ya da getirilemeyen değişkenler incelenmekte, bunların arasındaki dinamik ilişkiler gözlenmekte, bugünkü durumun ayrıntılarından hareket edilerek gelecek için çok yönlü sonuçlara varılabilmektedir. Yöntem, enerji sektörü ile ilgili yapısal etkilerden yararlanmaktadır. Not: Bu yöntem özellikle, geleceğe ilişkin koşulların belirsiz olduğu durumlarda kullanılır.

    Jeotermal Enerji: Yerkabuğu içindeki mağma, pluton, radyoaktif elementlerin doğal parçalanmasından ileri yüksek sıcaklıkların yerkabuğu derinliklerinden ısı akımları ile yavaş yavaş yeryüzüne çıkmasıdır.

    Yan Hizmetler: Üretim Santralleri açısından, elektrik üretiminin dışında sağlanan hizmetler. İletim Hizmeti Sağlayıcısı açısından, elektrik enerjisinin iletilmesi dışında sağlanan hizmetler. (Bu hizmetler, Oturan Sistemin Toparlanması, Sıcak Yedek, Reaktif Güç/Kapasite ve Reaktif Enerji, Frekans Kontrolü ve Aşırı Frekans Koruması gibi hizmetleri kapsamaktadır.)

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Elektrik Terimleri Sözlüğü