Eğitim Sitesi

İleriye Dönük Tahmin Yöntemi (Prospektif Tahmin) Nedir? İleriye Dönük Tahmin Yöntemi (Prospektif Tahmin) Hakkında Kısaca Bilgi

İleriye Dönük Tahmin Yöntemi (Prospektif Tahmin) Terimi Hakkında Bilgiler

Elektrik Terimi Olarak İleriye Dönük Tahmin Yöntemi (Prospektif Tahmin):

Geleceğe ilişkin çeşitli sayısal tahminlerden oluşan bir yaklaşımdan yararlanılarak, tek bir tahminin sakıncalarını ortadan kaldıran analiz yöntemidir. Enerji üretim ya da talep gelişiminin irdelenmesi için kullanılan bu yöntemde, analiz global düzeyde ele alınmakta ve sayısal duruma getirilebilen ya da getirilemeyen değişkenler incelenmekte, bunların arasındaki dinamik ilişkiler gözlenmekte, bugünkü durumun ayrıntılarından hareket edilerek gelecek için çok yönlü sonuçlara varılabilmektedir. Yöntem, enerji sektörü ile ilgili yapısal etkilerden yararlanmaktadır.

Not: Bu yöntem özellikle, geleceğe ilişkin koşulların belirsiz olduğu durumlarda kullanılır.

 

    Benzer Elektrik Terimleri

    Yüksek Fırın Gazları: Yüksek fırında ham demir üretimi sırasında oluşan yanıcı gazlardır.

    TUİSO: Türkiye Ulusal İletim Sistemi Organizasyonu.

    Bağlantı ve Sistem Kullanım Anlaşması (BA): Yeni kullanıcılar tarafından, Tesis ve Teçhizatlarının İletim Sistemine Bağlanmasından önce, ana bağlantı ve sistem kullanım anlaşmasıyla birlikte imzalamış olması gereken anlaşma. İletim Sistemine bağlantının sağlanmasından sonra, bu anlaşma, tarafların davranışlarında belirleyici olur.

    Kullanım Faktörü: Çalışma süresinin referans (sa+dk) süresine oranıdır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Elektrik Terimleri Sözlüğü