Eğitim Sitesi

İfrad Haccı Nedir? İfrad Haccı Hakkında Kısaca Bilgi

İfrad Haccı Terimi Hakkında Bilgiler

Hac ve Umre Terimi Olarak İfrad Haccı:

Hac aylarında sadece hac yapmak üzere ihrama girilip umresiz olarak yapılan hacdır. Bir hac mevsiminde sadece hac yapıldığı için "tek yapma" anlamında ifrad denilmiştir

 

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimi Olarak İfrad Haccı:

Hac aylarında sadece hac yapmak üzere ihrama girilip umresiz olarak yapılan hacdır. Bir hac mevsiminde sadece hac yapıldığı için "tek yapma" anlamında ifrad denilmiştir.

 

    Benzer Hac ve Umre Terimleri

    Şebeke-i Saadet: Hücre-i Saadetin dış duvarı etrafına yerden Mescid-i Nebi'nin tavanına kadar yükselen demir parmaklık.

    Mültezem Kapısı: Kâbe'nin giriş kapısına verilen isimdir. Hacer-i Esved köşesi ile kapının olduğu yer arasına da "Mültezem" denmektedir.

    İstilâm: İstilam: Hac ve umrede Kâbe'yi tavafa başlarken veya tavaf sırasında Hacer-ül-esved önüne gelindiğinde, elleri namaza durur gibi kaldırıp tekbir, tehlil getirerek, (Allahü ekber, lâ ilahe illallahü vallahü ekber) diyerek onu selamlamak. El sürülemiyorsa, uzaktan elleri kaldırıp işaret yapmak.

    Telbiye: İhrama girenlerin, niyetle birlikte okumaya başlayıp Kâbe'yi görünceye kadar tekrar etmeleri uygun görülen "Lebbeyk Allahümme Lebbeyk, Lebbeyke Lâ Şerike Leke Lebbeyk. İnnel Hamde venni'mete Leke Velmülk. Lâ Şeri-ke Lek." duasıdır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Hac ve Umre Terimleri Sözlüğü