Eğitim Sitesi

Grana Nedir? Grana Hakkında Kısaca Bilgi

Grana Terimi Hakkında Bilgiler

Biyoloji Terimi Olarak Grana:

1- Kloroplâstların ışık reaksiyonlarının gerçekleştiği yerdir. Yapısında klorofil molekülü vardır.

2- Kloroplast içindeki ardışık klorofil, protein ve lipid tabakalarını taşıyan ve fotosentezin işlevsel birimi olan küçük yapılardır.

 

Fen Bilimleri Terimi Olarak Grana:

Kloroplastlar içindeki klorofil taşıyan yapı.

 

    Benzer Biyoloji Terimleri

    Sessiz Mutasyon: Meydana geldiği gen üzerinde, daha sonra bugen tarafından üretilecek proteinin fonksiyonunu değiştirmeyen mutasyonlardır (etkisiz mutasyon).

    Kommensalismus: Farklı canlıların birlikte yaşamasına simbiyoz denir. Kommensalismus, bir simbiyoz yaşam çeşididir. Canlının biri artık maddeleri kullanmak ya da korunmasını sağlamak yoluyla diğerinden faydalanmakta, fakat faydalandığı canlıya zarar vermemektedir.

    Alg: 1. Yapıları kök, gövde ve yaprak olarak farklılaşmamış, genellikle sucul yaşayan fotosentetik canlı. 2. Sularda ve nemli yerlerde yaşayan bir ya da çok hücreli organizmalardır. Fotosentez ya da fagosite yaparak beslenir. 3. Gerçek anlamda kök, gövde ve yaprağı bulunmayan, fotosentez yapabilen, klorofilli, büyüklükleri 1 mikrometreden 100 metreye kadar değişebilen basit yapılı canlılar.

    Koriyon: Memeli, kuş ve sürüngen embriyolarını koruyan zarların en dışta yer alanı; bu zar, memelilerde plasentanın bir kısmını oluşturur.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Biyoloji Terimleri Sözlüğü