Eğitim Sitesi

Figüranlık Nedir? Figüranlık Hakkında Kısaca Bilgi

Figüranlık Terimi Hakkında Bilgiler

Sunuculuk-Televizyonculuk Terimi Olarak Figüranlık:

Figüranın yaptığı iş.

 

    Benzer Sunuculuk-Televizyonculuk Terimleri

    Televizyon Yayını: Programların bir yayın akış çizelgesine dayalı olarak eş zamanlı izlenebilmesi amacıyla bir medya hizmet sağlayıcı tarafından sunulan şifreli veya şifresiz görsel-işitsel yayın hizmeti.

    Tarafsızlık: Karşılaşılan durum ve olayları ele alırken herhangi bir kişi, zümre, tutum veya düşünceden yana tercih yapmama, yansız kalma hali.

    Yönetmen (Rejisör): 1. Tiyatro, televizyon, sinema vb. performans gerektiren yapımlarda kendi vizyonu doğrultusunda, oyuncuların rollerini dağıtıp, oyunu düzenleyen, metin, yorum, dekor, kostüm, müzik vb. öğeler arasında birlik sağlayan ve mevcut projeyi hayata geçiren kişi. 2. Televizyon yapımlarının baştan sona yönetiminde sorumluluk üstlenen, kameramanlar, resim seçici, sesçi, KJ operatörü, VTR operatörü, link operatörü, ana kumanda sorumlusunu koordinasyon içinde çalışmasını sağlayan profesyonel kişi.

    Podcast: Bölümler halinde yayınlanan ve genellikle birçok web sitesi üzerinden yüklenebilen bir dizi sayısal ortam (işitsel ve/veya görsel) dosyası.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Sunuculuk-Televizyonculuk Terimleri Sözlüğü