Eğitim Sitesi

Yönetmen (Rejisör) Nedir? Yönetmen (Rejisör) Hakkında Kısaca Bilgi

Yönetmen (Rejisör) Terimi Hakkında Bilgiler

Sunuculuk-Televizyonculuk Terimi Olarak Yönetmen (Rejisör):

1. Tiyatro, televizyon, sinema vb. performans gerektiren yapımlarda kendi vizyonu doğrultusunda, oyuncuların rollerini dağıtıp, oyunu düzenleyen, metin, yorum, dekor, kostüm, müzik vb. öğeler arasında birlik sağlayan ve mevcut projeyi hayata geçiren kişi.

2. Televizyon yapımlarının baştan sona yönetiminde sorumluluk üstlenen, kameramanlar, resim seçici, sesçi, KJ operatörü, VTR operatörü, link operatörü, ana kumanda sorumlusunu koordinasyon içinde çalışmasını sağlayan profesyonel kişi.

 

    Benzer Sunuculuk-Televizyonculuk Terimleri

    Haber Üst Başlığı: Haber şablonunda başlığın üstünde yer alan, haberin özüne yönelik kısa ve vurucu bir cümleden oluşan başlığı.

    Efekt: Yapım içeriğine katkıda bulunmak veya dikkat çekmek amacıyla yapay olarak oluşturulan veya zenginleştirilen sesler, görüntüler ve/veya grafikler.

    Program/Yapım Formatı: Önceden belirlenmiş ve tanımlanmış program biçimi.

    Proje: Sinema, tiyatro, televizyon ve medya vb. değişik alanlarda önceden plan ve programa alınmış, maliyeti hesaplanmış, kurum ve kuruluşların yönetim organları tarafından onaylanmış, kısa ve uzun vadeye bağlanarak özel kurum veya devlet adına gerçekleştirilmesi kabul edilmiş çalışma tasarısı.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Sunuculuk-Televizyonculuk Terimleri Sözlüğü