Eğitim Sitesi

Elektroforesis Nedir? Elektroforesis Hakkında Kısaca Bilgi

Elektroforesis Terimi Hakkında Bilgiler

Biyoloji Terimi Olarak Elektroforesis:

DNA parçacılkları ya da proteinler gibi iri molekülleri, benzeri moleküllerle birarada bulunduğu karışımlarından ayrıştırmakta kullanılan bir yöntem.

 

Genetik Terimi Olarak Elektroforesis:

DNA parçacıkları ya da proteinler gibi iri molekülleri, benzeri moleküllerle bir arada bulunduğu karışımlarından ayrıştırmakta kullanılan bir yöntem.

 

    Benzer Biyoloji Terimleri

    Mikroklima: 1. Bir ekosistemde örneğin bir ormanda ağaçların üst kısımları ile orman zemini arasında ışık şiddeti, sıcaklık, nem miktarı, rüzgârdan etkilenme seviyesi gibi küçük iklim farkları vardır, bu iklim farklılıklarına mikroklima denir. 2. Belirli bir küçük habitat ya da alandaki iklim. İklimsel koşulların daha büyük ortamdakinden genellikle farklı olan daha küçük özel bir alan; yer altındaki oyuklarda yaşayan hayvanların yaşadıkları yer gibi. 3. Zeminden yaklaşık 2 metre yükseklikte olan ya da belirgin küçük bir alandaki küçük iklim katmanlarına mikroklima denir.

    Mantar: Mikroskopik yada makroskopik olan parazit, saprfit yada simbiyoz olarak yaşayan, klorofilsiz, zehirli yada zehirsiz olan canlı yapı.

    Sinapsis: 1. Mayoz bölünmenin erken evresinde erkek ve dişiye ait homolog kromozomların yan yana gelerek temas etmesi. 2. Profaz 1, mayoz bölünmenin en uzun ve en karmaşık evresidir. Profazın başlangıcında homolog kromozomlar ve kardeş kromatitler yan yana gelerek birbirinin üzerine kıvrılır. Oluşan bu yapıya sinapsis denir.

    Monomer: 1. Büyük moleküllerin hidrolizi sonucu oluşan en küçük yapı birimi. 2. Diğerlerine bağlanarak polimer yapabilen molekül ağırlığı nispeten küçük bileşiğin basit bir molekülü. 3. Kompleks yapıları oluşturan en küçük moleküler yapı.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Biyoloji Terimleri Sözlüğü