Eğitim Sitesi

Döviz Kuru Nedir? Döviz Kuru Hakkında Kısaca Bilgi

Döviz Kuru Terimi Hakkında Bilgiler

Ekonomi, Bankacılık Terimi Olarak Döviz Kuru:

1. Ulusal bir paranın, diğer bir ulusal para cinsinden ifadesidir. (Exchange Rate)

2. Bir ülke parasının bir başka ülke parasına çevrilmesinde uygulanan oran ya da ödenen fiyat.

 

Turizm ve Otelcilik Terimi Olarak Döviz Kuru:

Bir yabancı para ile ulusal para arasındaki değişim oranı.

 

    Benzer Ekonomi, Bankacılık Terimleri

    Borsa Fiyatı: Borsada belirli kurallara göre işleyen organize pazarlarda işlem gören menkul kıymetlerin, borsadaki arz ve talep koşullarına göre oluşan fiyatıdır.

    Direnç Noktası: Borsada, belli bir süreç içinde sürekli bir fiyat artışının yoğun satışlar sonucu durdurulduğu fiyat seviyesini ifade eder.

    Ulusal Risk (Sovereign Risk): Bir yatırımcının yerleşik olduğu ülke dışında bir ülke menkul kıymetine yatırım yaptığında karşılaştığı risktir. Yatırım yapılan ülke merkez bankasının ya da yetkili otoritesinin döviz kuru düzenlemelerini değiştirerek döviz cinsinden yükümlülüklerinin değerini azaltabilmesi ya da tamamen sıfırlayabilmesi, borcu veya faiz ödemelerini gerçekleştirmemesi gibi riskler ulusal riski oluşturmaktadır.

    Lehtar: 1- Çek, bono, poliçe gibi ticarî senetlerde, bu senetlerden yararlanabilecek kişi. Lehtarın adı, senet üzerine yazılır. Hamiline veya emrine yazılı senetlerde ise, senedi elinde bulunduran ya da emrinde tutan kişi. 2- Teminat mektuplarında, mektup talebinde bulunan ve tarafına kredi açılan kişi.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Ekonomi, Bankacılık Terimleri Sözlüğü