Eğitim Sitesi

Dersten Çekilme Nedir? Dersten Çekilme Hakkında Kısaca Bilgi

Dersten Çekilme Terimi Hakkında Bilgiler

Üniversite Terimi Olarak Dersten Çekilme:

Öğrenciler başarılı olamayacaklarını anladıkları bir dersi, Akademik Takvimde belirtilen dersten çekilme tarihine kadar bırakabilirler. Bu durumda tamamlayamadıkları toplam kredi sayısını bir sonraki yarıyılda telafi etmeleri gerekebilir.

 

    Benzer Üniversite Terimleri

    Burs: 1- Bir yükseköğretim kurumunda okumaya hak kazanmış başarılı ve/veya ihtiyaç sahibi öğrencilere, devlet kurumları, özel şirketler, dernekler, vakıflar tarafından verilen karşılıksız paradır. 2- Üniversite öğrencilerinden ihtiyacı olanlara ya da başarılı öğrencilere çeşitli kurum, kuruluş ya da kişiler tarafından verilen karşılıksız eğitim yardımlarıdır. Üniversitenin bulunduğu illerde burs imkanları bulunduğu gibi, Türkiye genelinde burs veren yerler de bulunmaktadır. Bunlardan başbakanlık bursu en çok bilinenlerdendir. Burslar geri ödemesizdir.

    Uygulama ve Araştırma Merkezi: Yükseköğretim kurumlarında eğitim-öğretimin desteklenmesi amacıyla çeşitli alanların uygulama ihtiyacı ve bazı meslek dallarının hazırlık ve destek faaliyetleri için eğitim-öğretim, uygulama ve araştırmaların sürdürüldüğü bir yükseköğretim kurumudur.

    Akademik Takvim: Yükseköğretim Kurumlarının, bir eğitim-öğretim yılı içerisinde yapacağı tüm aktivitelerin (başvuru, kayıt, sınav vb.) zamana bağlı olarak gösterildiği plan.

    İkinci Öğretim: İkinci Öğretim, birçok üniversite ve yükseköğretim kurumunda örgün eğitime paralel ve eşdeğer olarak yürütülen bir öğretim türüdür. İkinci öğretim programına kayıt yaptıran bir öğrenci aynı okulda örgün eğitim alan diğer bir öğrenciye göre daha yüksek miktarda öğrenim harcı öder ve derslerine akşam saatlerinde ya da hafta sonunda devam eder. İkinci öğretim öğrencileri normal programlara yatay geçiş yapamazlar. Fakat normal Örgün Öğretimden İkinci Öğretime yatay geçiş yapılabilir. Yüksek Öğretim dallarının nitelik ve sürelerine göre öğrenci maliyetleri de göz önüne alınarak yıllık ücretler Bakanlar Kurulun'ca saptanır. Öğrenim ücretleri peşin ödenebildiği gibi, iki taksitle de ödenebilmektedir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Üniversite Terimleri Sözlüğü