Eğitim Sitesi

Delirium Nedir? Delirium Hakkında Kısaca Bilgi

Delirium Terimi Hakkında Bilgiler

Ağız ve Diş Sağlığı Terimi Olarak Delirium:

Zehirlenmeler, ateşli hastalıklar, epilepsi, histeri ve akıl hastalıklarında görülebilen, titreme, hallüsinasyonlar ve saldırganlıkla birlikte bilincin kaybolması tablosuna verilen isim.

 

Sağlık-Tıp Terimi Olarak Delirium:

Zehirlenmeler, ateşli hastalıklar, epilepsi, histeri ve akıl hastalıklarında görülebilen, titreme, halüsinasyonlar ve saldırganlıkla birlikte bilincin kaybolması tablosuna verilen isim.

 

    Benzer Ağız ve Diş Sağlığı Terimleri

    Leke: Dış/harici lekeler, sigara, kahve, çay ve yemek gibi dış etkenlerin/maddelerin sebep olduğu dişin dış yüzeylerinde oluşan lekelerdir. Genellikle aşındırıcı prophylaxis diş macunlarıyla dişin temizlenmesi suretiyle bu tür lekeler yok edilebilir. İç/esas lekeler dişin içindeki lekelerdir.

    Çürük: Bakterilerin oluşturduğu asidin neden olduğu diş yapısındaki oyuklar ve bozulmalar.

    Dorsal Yüzey: Üst yüzey. Özellikle dil ile ilgili kullanılır. Dilin dorsal yüzeyi.

    Endodonti: Endodonti terimi, Yunanca endo(iç) ve odons(diş) sözcüklerinden türemiştir. Bu ifadeden de anlaşılacağı üzere, dişlerin iç kısımlarıyla ilgili problemlere müdahale eden ve çözümleyen bir bilim dalıdır. Daha kesin bir ifadeyle endodonti, diş pulpası(sinir dokusu) ve dişi çevreleyen dokularla ilgili hastalıkların teşhis ve tedavisiyle ilgilenen diş hekimliği branşıdır. Bu tedavi şekli ile dişin canlılığı ortadan kalkar.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Ağız ve Diş Sağlığı Terimleri Sözlüğü