Eğitim Sitesi

Dal Nedir? Dal Hakkında Kısaca Bilgi

Dal Terimi Hakkında Bilgiler

Eğitim-Öğretim Terimi Olarak Dal:

Mesleki ve teknik ortaöğretim programlarında uygulanan bir alan altında belirli konularda uzmanlaşmaya yönelik bilgi, beceri, tutum, davranış gerektiren ve istihdam imkânı sağlayan işkollarından her biri.

 

Yazma Eser (Hat-Tezhip-Ebru-Cilt-Minyatür) Terimi Olarak Dal:

Tezhip motifi. Levhaların köşelerine yapılan çiçek demetine verilen ad.

 

    Benzer Eğitim-Öğretim Terimleri

    Karakter: 1. Belli ahlak ölçülerine göre değerlendirilen kişilik. 2. Bir organizmanın belirgin yönü ya da yönleri. 3. Bir şeyi benzerlerinden ayıran temel özellik.

    Bilinçaltı: 1. Bilinçte hiç yer almayan ya da henüz bilinç yüzüne çıkmayan ruh durumlarının niteliği. 2. Bilinçte hiç yer almayan ya da henüz bilinç yüzüne çıkmayan.

    Bilgi: 1. Bir konuyu diğerlerinden ayırabilecek olan bütün özellikler içinden, yalnızca işe yarayabilecek olanlardır (knowledge) 2. İnsan aklının kapsayabileceği olgu, gerçek ve ilkelerin tümüne verilen ad. 3. İnsan anlığının çalışması sonucu ortaya çıkan düşünsel ürün. 4. Genel olarak ve ilksezi biçiminde zihnin kavradığı temel düşünceler. 5. Bir yargılamada bulunabilmek için bilinmesi gereken öğelerin her birine verilen ad. 5. Bir şeyi bilme hali.

    Büyüme: 1. Boyun uzaması, kilonun artması gibi organizmada gözlenen niceliksel yapı değişiklikleri. 2. Çocukta ve gençte daha olgun bir evreye ya da evrelere erişmek üzere oluşan bedensel, duygusal, zihinsel vb. değişme.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Eğitim-Öğretim Terimleri Sözlüğü