Eğitim Sitesi

Ball Lost / Lost Ball Nedir? Ball Lost / Lost Ball Hakkında Kısaca Bilgi

Ball Lost / Lost Ball Terimi Hakkında Bilgiler

Golf Terimi Olarak Ball Lost / Lost Ball:

Kaybolan top. Top aşağıdaki durumlarda kaybolmuş sayılır. Topun, oyuncu, ortağı ya da caddie'leri tarafında düştüğü yerde aranmaya başlanmasından itibaren 5 dakika içinde bulunmaması ya da oyuncu tarafından kendi topu olarak teşhis edilememesi, Oyuncunun ilk vurduğu topu henüz aramadan kuralların tanıdığı hakka dayanarak diğer bir topu oyuna sokması, Oyuncunun ilk attığı topunun bulunması muhtemel olan yerden ya da bu yerden çukura daha yakın bir noktadan geçici bir topla oynanması ve böylece bu topun oynanan top durumuna girmesi.

 

    Benzer Golf Terimleri

    Shaft: Club'un sap kısmıdır. Club ın baş kısmına boyunla bağlanan en uzun parçasıdır. Shaft tüm boyunca düz ve her yönde eşit eğilme ve burulma özelliğine sahip olmalı, club başına topuk yerinden doğrudan doğruya ya da bir boğaz kısmı ya da kovanı ile bağlantılı olmalıdır. Pata larda shaft başın her yerine tespit edilebilir.

    Honour: Oyuna başlama şerefi. Bir çukur oynanırken oyuna başlama yerinden ilk vuruşu yapma hakkıdır. İlk başlangıç vuruşu kura ile tespit edilir. Devam eden çukurlardaki başlangıç vuruşunu bir önceki oyunu kazanan oyuncu yapar. Beraberlik halinde bu oyuncunun honour hakkı devam eder. İki kişiden fazla gruplardaki sıralama, iyi skoru tutturan oyuncudan kötü skoru tutturan oyuncuya doğru devam eder.

    Putter: Green içindeki topun vuruşu için kullanılan club dır. Pata da denir.

    Wood: Genellikle baş kısmı tahta ya da plastik tahtalardan yapılmış farklı uzaklıklarda atış yapabilmek için farklı numaralara sahip olan clublardır. Yedi cinsi vardır. Not: Son zamanlarda tahta ve plastik yerine hafif metaller kullanılmaya başlanmıştır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Golf Terimleri Sözlüğü