Eğitim Sitesi

Shaft Nedir? Shaft Hakkında Kısaca Bilgi

Shaft Terimi Hakkında Bilgiler

Golf Terimi Olarak Shaft:

Club'un sap kısmıdır. Club ın baş kısmına boyunla bağlanan en uzun parçasıdır. Shaft tüm boyunca düz ve her yönde eşit eğilme ve burulma özelliğine sahip olmalı, club başına topuk yerinden doğrudan doğruya ya da bir boğaz kısmı ya da kovanı ile bağlantılı olmalıdır. Pata larda shaft başın her yerine tespit edilebilir.

 

    Benzer Golf Terimleri

    Leader Board: Oyun sonuçlarının gösterildiği büyük tablodur.

    Texas Scramble: Golf oyunu çeşitlerinden biridir. Bu bir takım oyunudur. Takımlar arası oynanır. Takımlar en fazla dört kişi olabilir. Oyun takım oyuncularının 1. tee den vuruşları ile başlar. Takım kaptanı oyuncuların yapmış olduğu vuruşlardan en iyisini seçer. Takımın diğer oyuncuları toplarını seçilen, aynı noktaya getirerek ikinci vuruşlarını yaparlar. Yine ikinci vuruşlar içerisinden en iyisi seçilerek üçüncü vuruşun yeri belirlenir. Buradan takım oyuncuları üçüncü vuruşlarını yaparlar. Oyun aynı şekilde devam ederek oyunculardan herhangi birinin topunu oynanan çukura sokmasıyla sonlanır. Ve böylece takımın Stroke Sayısı da belirlenmiş olur.

    Rub Of The Gren: Oyun olasılıkları; topun hareket halindeyken, oyun dışı etkenler tarafından kazara yönünden saptırılması ya da durdurulmasıdır. Bazen iyi bazen de kötü olur.

    Bite: Backspin tekniği ile green'e yapılan vuruş şeklidir. Top düştükten sonra fazla yuvarlanmaz.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Golf Terimleri Sözlüğü