Eğitim Sitesi

Antre Nedir? Antre Hakkında Kısaca Bilgi

Antre Terimi Hakkında Bilgiler

Emlak ve Gayrimenkul Terimi Olarak Antre:

Bir binanın veya apartman dairesinin ilk girilen bölümü, giriş.

 

Mutfak - Yemek Terimi Olarak Antre:

1-Çorba ve başlangıç yemeğinden sonra sunulan üçüncü yemek. 2-Ana yemekten önce yenilen yemek.

 

Yapı-Dekorasyon Terimi Olarak Antre:

Bir binanın veya apartman dairesinin ilk girilen bölümü, giriş.

 

    Benzer Emlak ve Gayrimenkul Terimleri

    Rehin Hakkı: Bir borca karşılık bir malın teminat gösterilmesidir. Başka bir ifadeyle; borcun ödenmemesi halinde alacaklıya rehin konusu olan şeyi, icra kanalıyla sattırıp, satış bedeli üzerinden alacağını alma hakkı veren sınırlı bir ayni haktır. Gayrimenkul rehininin; İpotek, ipotekli borç senedi ve irat senedi şeklinde üç türü vardır.

    Tavzih: Açıklama, aydınlatma. Mahkeme kararlarında belirsiz kalmış hususların hakim tarafından kararın altına şerh (not) düşülerek açıklanması.

    Emlak Beyan Değeri: Emlak Vergisi Kanununa göre genel beyan dönemlerinde taşınmaz maliki veya hissedarları tarafından belediyelere verilen emlak beyannamelerinde belirtilen değerdir. Bu değere kayıtlı değer de denir. Tapu harçlarına esas matrah hesaplanırken, bu değere sonraki her yıl için belirlenen yeniden değerleme oranı uygulanarak bulunacak değerden aşağı olmamak üzere taraflarca müdürlüğe bildirilen değer üzerinden harç hesaplanır.

    Tapu Ve Kadastro Bölge Müdürlüğü: Kadastro ve tapu sicil müdürlüklerinin bağlı olduğu üst birimdir. Bölge müdürlükleri, tapu şube müdürlüğü, kadastro şube müdürlüğü, idari ve mali işler şube müdürlüğü ve denetim biriminden oluşur.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Emlak ve Gayrimenkul Terimleri Sözlüğü