Eğitim Sitesi

Ahlakdışıcılık(İmmoralizm) Nedir? Ahlakdışıcılık(İmmoralizm) Hakkında Kısaca Bilgi

Ahlakdışıcılık(İmmoralizm) Terimi Hakkında Bilgiler

Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimi Olarak Ahlakdışıcılık(İmmoralizm):

Töre tanımazcılık,ahlak dışı olma,gayrı ahlakiye-NİETZCHE felsefesi.

 

    Benzer Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimleri

    Empirizm (Deneycilik): Doğru bilgiye duyu verileri ve deneyle ulaşılabileceğini savunan akımdır. İnsan aklında doğuştan bilgi olmadığını ve bilgiye dış dünyadan gelen deney verileri ile ulaşılabileceğini ileri sürer. Bilginin kaynağı deneydir. Empirizm deneye dayanan fiziği temel alır. Empirizmin ilk örnekleri ilkçağda Epiküros'ta görülür. Ona gör bütün bilgilerin ilk kaynağı duyudur.

    Özgürlük: 1. Genel olarak, kişinin kendi kendisini belirlemesi; bireyin kendisini, dış baskı, etki ya da zorlamalardan bağımsız olarak, kendi arzu edilir ideallerine, motiflerine ve isteklerine göre yönlendirmesi. 2. Kişinin kendi kendisini hiçbir dış etki altında kalmadan belirlemesi, denetlemesi, yönlendirmesi durumu. 3. Özgürlük; İnsanın, aklını ve iradesini kullanarak doğru olduğunu düşündüğü eylem ve davranışları bilinçli olarak seçebilmesidir. 4. Siyasette özgürlük kavramı, kişinin sahip olduğu iradeyle kimseye zarar vermeden ve kimsenin müdahalesi olmadan davranışlarını yapabilmesinin serbestliği olarak tanımlanır. Ahlaki anlamda ise kişinin her türlü dış etkiden bağımsız olarak özgür iradesiyle karar vermesi ve eylemde bulunmasıdır.

    İman: Tanrı'nın buyruklarına kayıtsız koşulsuz inanılmasıdır.

    Azınlık: Bir toplumda çeşitli özellikleriyle çoğunluktan farklı, bazı haklardan yararlanamayan insanların oluşturduğu toplumsal kategori.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimleri Sözlüğü