Eğitim Sitesi

3D Gözlük Nedir? 3D Gözlük Hakkında Kısaca Bilgi

3D Gözlük Terimi Hakkında Bilgiler

Teknolojik Ürünler Terimi Olarak 3D Gözlük:

Üç boyutlu olarak düzenlenmiş bir yayını izlemek için kullanılan ek aparattır. Normal üç boyutlu yayın bu gözlük olmadan normal yayın gibi dahi izlenemez.

 

    Benzer Teknolojik Ürünler Terimleri

    Kontrast Oranı (Contrast Ratio): Kontrast kelimesi zıtlık anlamına gelir. Ekrandaki tam beyaz ile tam siyahın birbirlerine olan parlaklık oranına “kontrast oranı” denir. Siyah değerler ortam ışığından fazlasıyla etkilendiği için bazı firmalar kontrast oranı ölçümlerini karanlık odalarda yaparlar. Daha yüksek kontrast değeri olan ürünlerde renkler daha canlı görünür. Ancak tüm markaların ölçümleri aynı koşullarda yapılmadığı için, üreticilerin açıkladığı kontrast oranı değerleri yanıltıcı olabilmektedir.

    HLR (Home Location Register): Ev Konumu Kaydı. Mobil telefon ağlarında kullanıcı verilerinin sakladığı yer. Kullanıcının tercih ettiği servisler ve konumu ile ilgili bilgi içerir.

    Dijital Çoklu Sensörler: Bazı yan yana buzdolapları, dolabın tamamında sabit bir sıcaklık sağlamak üzere dahili sıcaklıktaki küçük değişiklikleri bile algılayabilen ve kontrolleri otomatik olarak ayarlayan birkaç sensöre sahiptir.

    Tavan Şasili Model: Tavan şasili klimalar, zemin alanı sınırlı olduğunda açık alanlar ve küçük ticari uygulamalar için mükemmel birer çözüm oluştururlar.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Teknolojik Ürünler Terimleri Sözlüğü