Eğitim Sitesi

Yakın çekim Nedir? Yakın çekim Hakkında Kısaca Bilgi

Yakın çekim Terimi Hakkında Bilgiler

Fotoğrafçılık Terimi Olarak Yakın çekim:

Yakın, makro ve mikro çekim.

 

    Benzer Fotoğrafçılık Terimleri

    Çok Bölgeli Ölçüm: 1. Yapay zekâya sahip bu ışık ölçümü sistemi, fotoğraflanan alanın değişik bölgelerinden yansıyan ışığı ölçerek bu değerler üzerinden algoritmalara dayanarak hesaplamalar yapar. Bu sistemin amacı, çok karmaşık ve farklı ışık koşullarının olduğu durumlarda diğer ölçüm sistemlerine göre daha kesin pozlama değerlerine ulaşılabilmesidir. 2. Fotoğraf makinesinde ışıkölçerin, fotoğraflanan alanın değişik bölgelerinden yansıyan ışığı ölçerek bu değerler üzerinden algoritmalara dayanarak yaptığı hesaplamalara göre ışığı değerlendirdiği, çok karmaşık ve farklı ışık koşullarının olduğu durumlarda diğer ölçüm sistemlerine göre daha kesin pozlama değerleri sağlayabilen ışık ayarı.

    Hiperfokal Uzaklık: Bir fotoğraf makinesi sonsuzca odaklandığında seçilir görüntü verebilen en yakın nokta ile fotoğraf makinesi arasındaki uzaklıktır.

    DC (Direct current): Doğru akım demektir. Dijital fotoğraf makinelerinin adaptörleri düşük voltajlı akımla çalışır.

    LED (Light Emitting Diode): Işık saçan diod demektir. Genellikle elektronik aletlerde bir takım kontroller için kullanılan kırmızı, yeşil veya turuncu renkte ışık yayan ve cihazın herhangi bir bölümünün çalıştığını veya çalışmadığını gösteren ikaz işaretleridir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Fotoğrafçılık Terimleri Sözlüğü