Eğitim Sitesi

Ulufe Nedir? Ulufe Hakkında Kısaca Bilgi

Ulufe Terimi Hakkında Bilgiler

Tarih Terimi Olarak Ulufe:

Osmanlı İmparatorluğu'nda, kapıkulu askerlerine, saraydaki ve devlet örgütlerindeki kimi görevlilere üç ayda bir verilen ücret.

 

Sosyal Bilgiler Terimi Olarak Ulufe:

Osmanlılarda kapıkulu askerlerine, saray ve devlet kuruluşlarındaki bazı görevlilere üç ayda bir verilen ücret.

 

Osmanlı Türkçesi Terimi Olarak Ulufe:

Osmanlı Devletinde Kapıkulu askerlerine ve memurlara üç ayda bir ödenen maaş.

 

    Benzer Tarih Terimleri

    Harem Ağası: Eski Roma, Abbasi, Memluk ve Osmanlı saraylarında ve büyük konaklarda, harem bölümünü korumak ve haremin türlü hizmetlerini görmekle yükümlü olan erkekliği giderilmiş (testisleri alınmış) zenci görevlidir.

    Gotik Tarzı: Batı ve Orta Avrupa'da resim, heykel, mimarlık ve müzik alanlarında XII. yüzyılın ortalarında Rönesans'a kadar süren sanat anlayışıdır. Büyüklük duygusu, canlı imgeler, zengin bezemeler ve mistik dinsel coşku başlıca özellikleridir. Sivri kemerler ve ince payandalarla desteklenmiş kemerli çatılar gibi gotik mimarlık öğeleri Ortaçağ Katedrallerine yükseklik ve tanrıya ulaşma duygusuyla estetik incelik kazandırmıştır.

    Hakan: İslamiyet'ten önceki dönemlerde Türk, Moğol ve Tatar büyük hanları (hükümdar) için kullanılan bir sandır. Daha sonra Osmanlı padişahları için de saygı için kullanılan bir unvan olmuştur. Kağan.

    Divan-ı Saltanat: Türkiye Selçuklu Devleti'nde askeri, idari, mali ve hukuki bütün devlet işlerinin karara bağlandığı ve en yüksek yönetim organına Divân-ı Saltanat veya Divân-ı Alâ denmiştir. Divân-ı Saltanat ve Divân-ı Alâ günümüzdeki bakanlar kurulu gibi çalışmıştır. Divân-ı Saltanat'a sultandan sonra devletin en yetkili kişisi olan vezir başkanlık etmiştir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Tarih Terimleri Sözlüğü