Eğitim Sitesi

Stroke Index Nedir? Stroke Index Hakkında Kısaca Bilgi

Stroke Index Terimi Hakkında Bilgiler

Golf Terimi Olarak Stroke Index:

Scorecard ın Stroke Index sütununda 1 den 18 e kadar görülen numaralar çukurların zorluk derecesine göre sıralandırılmıştır. (1) rakamı en zor, (18) rakamı ise en kolay çukuru belirtmektedir. Bu rakamlar bazı golf oyunlarında handikaplı oyuncuların handikap puanlarına göre kazanacakları ilave vuruş sayılarını göstermektedir.

 

    Benzer Golf Terimleri

    Flat Swing: Club’ın omuz hizasından daha aşağıda tutarak yapılan bir backswing şeklidir. Bu vuruş şekli çoğunlukla hatalı sayılır, ama Ben Hogan gibi pek çok iyi golfçü bu sitile sahiptir.

    Stipuleted Round: Oyun komite since başka bir karar alınmamışsa, sahadaki çukurların düzgün sırayla oynanmasına bir tur denir. Bir turdaki çukur sayısı, oyun komitesince kısaltılmamışsa 18 dir.

    Observer: Gözlemci, sahada yarışma sırasında kurallara aykırı olanları saptayarak hakeme iletmesi ve hakemin alacağı kararlarda kendisine yardımcı olması için oyun komitesince görevlendirilmiş kişidir. Gözlemci bayrak direğini kaldırmamalı; çukurun yerini göstermemeli, yakında durmamalı top kaldırmamalı ya da yerini işaretlememelidir.

    Playing Through: Çok yavaş oynayan bir oyuncu grubunun arkalarında sıra beklemek zorunluğu bulunan guruba "Etiquette" kurallarına göre sıra atlayarak öne geçmelerini teklif etmeleridir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Golf Terimleri Sözlüğü