Eğitim Sitesi

Flat Swing Nedir? Flat Swing Hakkında Kısaca Bilgi

Flat Swing Terimi Hakkında Bilgiler

Golf Terimi Olarak Flat Swing:

Club’ın omuz hizasından daha aşağıda tutarak yapılan bir backswing şeklidir. Bu vuruş şekli çoğunlukla hatalı sayılır, ama Ben Hogan gibi pek çok iyi golfçü bu sitile sahiptir.

 

    Benzer Golf Terimleri

    Stance: Golfçünün vuruş hazırlığında vuruş için ayaklarını yerleştirmesine vuruş duruşu denir. Üç şekli vardır: sqare ,open, closed stance.

    Sand Wedge: Bunker lara, kum engeline düşen topların vuruşu için kullanılan club lardır. Pitchshot için de kullanılabilir. Loft açısı 56° , lie açısı 63° dir.

    Drop: Kurallara göre ceza puanlı ya da cezasız olarak oyun dışı kalan bir topu oyuna tekrar sokmak için yapılır. Oyuncu kurallara göre dik durarak kolunu omuz hizasından yukarı doğru dik bir şekilde kaldırarak topu arkasına düşecek şekilde bırakır. Topun durduğu yer yeni vuruş noktasıdır.

    Par: Parkur uzunluklarına göre çok iyi bir golfçünün en mükemmel vuruşu olarak tespit edilen en az vuruş sayısıdır. Genelde 3 tip par vardır: -Par Three : Uzunluğu erkek için 250, kadınlar için 210 yarda ya kadar olan parkurlar için kullanılır. -Par Four : Erkek için 251 7, kadınlar için 211 / 40 yarda arası parkurlar için kullanılır. -Par Five : Erkekler için 471 ve daha uzun, kadınlar için 401 575 yarda arası parkurlar için kullanılır. Not: Kadınlar için Par Six de vardır, 576 ve daha uzun yardalık parkurlar için kullanılır. Bir çukurun par'ı 3 ila 5 arasında değişiklik gösterirken parkurun par'ı genellikle 70 ila 72'dir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Golf Terimleri Sözlüğü