Eğitim Sitesi

Playing Through Nedir? Playing Through Hakkında Kısaca Bilgi

Playing Through Terimi Hakkında Bilgiler

Golf Terimi Olarak Playing Through:

Çok yavaş oynayan bir oyuncu grubunun arkalarında sıra beklemek zorunluğu bulunan guruba "Etiquette" kurallarına göre sıra atlayarak öne geçmelerini teklif etmeleridir.

 

    Benzer Golf Terimleri

    Vardon Grip: Sopanın ucunu tutuş biçimidir. Bu tutuşta sağ elin küçük parmağı, sol elin işaret parmağı üzerine gelir. Harry Vardon tarafından bu tutuş biçiminin geliştirdiği iddia edilse de, bu doğru değildir. Vardon sadece bu tutuşu popüler hale getirmiştir.

    Nassau: Bir çeşit bahis oyunudur. 18 çukurluk bir oyun, 3 maç bölümüne ayrılır. Birincisi ilk dokuz delikli bölüm, ikincisi son dokuz delikli bölüm, üçüncüsü 18 delikli bölümün tamamıdır. Her bölüm için ayrı bir kazanma bahsine girilir. Sonuçta 2-1 lik ya da 3-0 lık galibiyete ulaşılır.

    Shank: Golfteki en kötü vuruş şeklidir. Topa club ın hosel kısmı ile vurulması sonucu meydana gelir ve top sağa doğru fırlar. (Sağ elli oyuncular için)

    Preferred Lie: Topun vuruştan sonra golf kurallarına tarif edilmeyen bir yerde ya da bir durumda bulunmasıdır. Böyle bir durumda, kurallar gereğince oyuncu gelecek vuruşunu yapmak için topu fairway üzerinde uygun bir yere koyabilir ve ceza puanı almaz. Not: Preferred lie ve Plugged lie genellikle kış mevsimlerinde ya da zemini bozuk fairway lerde meydana gelir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Golf Terimleri Sözlüğü