Eğitim Sitesi

Stabilite Nedir? Stabilite Hakkında Kısaca Bilgi

Stabilite Terimi Hakkında Bilgiler

Yapı-Dekorasyon Terimi Olarak Stabilite:

1. Denge.
2. Kararlılık.

 

Beden Eğitimi ve Spor Terimi Olarak Stabilite:

Sabitlik.

 

    Benzer Yapı-Dekorasyon Terimleri

    Su Yalıtım Malzemeleri: Su geçirimsizliği sağlamak amacı ile üretilmiş malzemelerdir. Eğimli çatılarda sıkça kullanılan tipleri aşağıda şöyledir. - Bitüm esaslı örtüler (camtülü taşıyıcılı, polyester keçe taşıyıcılı vb.) - Bitüm esaslı oluklu levhalar - Plastik esaslı örtüler (pvc vb.) - Buhar geçirgen su yalıtım örtüleri

    Alüminyum: Alüminyum (simgesi Al) gümüşümsü renkte sünek bir metaldir. Doğada genellikle boksit cevheri halinde bulunur ve oksidasyona karşı üstün direnci ile tanınır. Bu direncin temelinde pasivasyon özelliği yatar. Endüstrinin pek çok kolunda kullanılır. Hafiflik ve yüksek dayanım özellikleri gerektiren taşımacılık ve inşaat sanayisinde kullanım alanı geniştir. Yoğunluğu bakırın ve çeliğin üçte biridir, kolaylıkla dövülebilir, makinede işlenebilir ve dökülebilir. Alüminyumun parlak ve silik görüntüsünden yararlanılarak dekoratif amaçlı süs ve ev eşyaları yapımında kullanılmaktadır.

    Mıskala: Maden parlatmaya yarar.

    Çimento: Çimento, su ile karıştırılıp hamur haline getirildikten sonra gerek havada, gerekse su içinde yavaş sertleşerek, yapay taş haline gelebilen bağlayıcı bir malzemedir. Yaklaşık %79 kalker ve %21 kil karışımından meydana gelir. Kalker ve kil 1450 C-1650 C'ye kadar fırınlarda pişirilerek fındık ve nohut büyüklüğündeki klinker elde edilir. Klinker belirli inceliğe kadar öğütülmeden reaksiyona girmez ve sertleşmez. Klinker öğütülürken içine %3-5 oranında alçı taşı ilave edilerek öğütülür ve öğütülmüş ve tane boyutu 90 mikrona kadar düşürülmüş toz halinde çimento elde edilir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Yapı-Dekorasyon Terimleri Sözlüğü