Eğitim Sitesi

Su Yalıtım Malzemeleri Nedir? Su Yalıtım Malzemeleri Hakkında Kısaca Bilgi

Su Yalıtım Malzemeleri Terimi Hakkında Bilgiler

Yapı-Dekorasyon Terimi Olarak Su Yalıtım Malzemeleri:

Su geçirimsizliği sağlamak amacı ile üretilmiş malzemelerdir. Eğimli çatılarda sıkça kullanılan tipleri aşağıda şöyledir.

- Bitüm esaslı örtüler (camtülü taşıyıcılı, polyester keçe taşıyıcılı vb.)
- Bitüm esaslı oluklu levhalar
- Plastik esaslı örtüler (pvc vb.)
- Buhar geçirgen su yalıtım örtüleri

 

    Benzer Yapı-Dekorasyon Terimleri

    Arsa: Üzerinde yapı kurulmak üzere ayrılmış yer; yasaya göre, belediye sınırları içinde bulunup belediyece parsellenmiş arazi.

    Ana Sözleşme: Mal sahibi ile doğrudan yapılan sözleşmedir. Bu sözleşme inşaatın bölümlenmesine bağlı olarak bir veya birden fazla sayıda olabilir.

    Alüminyum Giydirme Cephe Sistemi: Alüminyum profil, sentetik conta ve yardımcı malzemelerden yapılan taşıyıcı konstrüksiyon ile tercih edilecek renk ve özellikte cam, dolu panel vb. dolgu malzemeler ile oluşturulan cephe kaplama ürünü. Binaları rüzgar, yağış, sıcaklık, ses gibi dış etkenlerden korumaktadır. Mimari görünüş açısından çok farklı seçenekler sunulmaktadır. Yeni bina projelerinde ve eski binaların yenilenmesi sırasında cephe kaplama malzemesi olarak kullanılır.

    Oran: 1- Bir yapının çeşitli parçalarının birbiri ile yapının bütünlüğünde oluşturdukları uyumlu ölçü ilişkileri. 2- Bir nesnenin ebatlarının, diğer nesnelere olan ilişkisidir. Örneğin bir mekandaki pencerenin ölçülerinin uygun olup olmadığı, içinde bulunduğu odanın boyutları baz alarak hesaplanır. En iyi oran, tüm nesnelerin içinde bulunduğu mekanın boyutları ve nesnelerin ebatlarının birbirlerine olan boyutları ile doğru orantılı olduğunda sağlanır. Bu tarz teknik bilgiler gözünüzü korkutmasın. Hatırlamanız gereken, bir mekanı veya odayı dekore ederken, nesnelerin birbirileriyle ve bütün olarak orantılarının göze hitap ediyor olmasıdır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Yapı-Dekorasyon Terimleri Sözlüğü