Eğitim Sitesi

Mıskala Nedir? Mıskala Hakkında Kısaca Bilgi

Mıskala Terimi Hakkında Bilgiler

Yapı-Dekorasyon Terimi Olarak Mıskala:

Maden parlatmaya yarar.

 

Yazma Eser (Hat-Tezhip-Ebru-Cilt-Minyatür) Terimi Olarak Mıskala:

Kazınan (hâkkolunan) kâğıdın pürüzlerini düzeltip, eskisi gibi parlatmak için, çoğu zaman deniz böceği kabuğundan yapılan âlet. Minkaf, halezon terimleri de bu anlamda kullanılmıştır.

 

    Benzer Yapı-Dekorasyon Terimleri

    Marley Kaplama: Polivinil klorür (PVC) ve asbestten yapılan ve çimento şap üzerine yapıştırılarak kullanılan termoplastik döşeme kaplama gerecidir. Marley, karolar halinde ya da serilerek kullanılmak üzere rulo şeklinde olabilir. Bu ikinci türe piyasada serme marley denir. Marley kalınlığı genellikle 1,65 veya 2 mm. olur. Karo boyutları 25x25 veya 25x50 cm'dir. 450-500 dozlu çimento harcı ile yapılıp çelik mala ile perdahlanmış ve çok iyi kurumuş şap üzerine özel bir yapıştırıcı ile yapıştırılan karoların sert ve esnek olarak iki türü vardır. Esnek yer karoları ısıtılmadan bükülebilirler, sert karolar ısıtılınca esneklik kazanırlar.

    Fiber: Sıkıştırılmış ve sentetik reçine ile bağlanmış bitki tellerinden yapılmış yapay tahta.

    Bahçe: Doğal öğelere ağırlık veren, yapısal öğeler de kullanılarak düzenlenmiş dış doğaya açık alan.

    Panel (Japon) Perde: Büyükçe kumaş panellerin hareket ettirilmesi ile çalışan, geniş panelli (yaklaşık 55 cm), tek bir yöne, iki yöne ya da sağa sola hareket ettirilebilir şekilde tasarlanabilen perdelerdir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Yapı-Dekorasyon Terimleri Sözlüğü