Eğitim Sitesi

Sınai Endeks Nedir? Sınai Endeks Hakkında Kısaca Bilgi

Sınai Endeks Terimi Hakkında Bilgiler

Ekonomi, Bankacılık Terimi Olarak Sınai Endeks:

Ulusal Pazar'da işlem gören ve sadece sanayi sektöründe yer alan şirketlerin hisse senetlerinin fiyatlarındaki değişmeler dikkate alınarak hesaplanan hisse senetleri piyasası endeksidir.

 

    Benzer Ekonomi, Bankacılık Terimleri

    Gelir: 1- Belli bir dönem içinde işletme faaliyetleri sonucu öz sermayenin artan kısmı. 2- İşletmenin ticarî faaliyetleri sonucu işletmeye giren fonlar. 3- Mal ve hizmet satışı karşılığında elde edilen para.

    Eşel Mobil: Ücretli ve maaşlıları, fiyat artışları karşısında korumak amacıyla fiyat artışlarıyla doğru orantılı olarak artmasının sağlanmasıdır.

    Uluslararası Bankalar: Uluslararası finans merkezlerinde faaliyet gösteren, dünya üzerinde yaygın bir şube ağı olan, işlem hacmi itibarıyla yerli veya yabancı müşterilere toptancı veya perakendeci bankacılık hizmetleri sunabilen bankalar.

    Yabancı Ortaklık: Türk Parasını Kıymetini Koruma mevzuatına göre Türkiye'de yerleşik sayılmayan (dışarıda yerleşik) kişilerden ilgili ülke mevzuatına göre yabancı sermaye piyasası araçlarını çıkaran ortaklıklar ile yatırım ortaklıklarıdır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Ekonomi, Bankacılık Terimleri Sözlüğü