Eğitim Sitesi

Şiddet Nedir? Şiddet Hakkında Kısaca Bilgi

Şiddet Terimi Hakkında Bilgiler

Deprem Terimi Olarak Şiddet:

Herhangi bir derinlikte olan depremin, yeryüzünde hissedildiği bir noktadaki etkisinin ölçüsü olarak tanımlanmaktadır. Depremin şiddeti, yapılar, doğa ve insanlar üzerindeki etkilerinin bir ölçüsüdür. Bu etki, depremin büyüklüğü, odak derinliği, uzaklığı yapıların depreme karşı gösterdiği dayanıklılık dahi değişik olabilmektedir. Şiddet; ölçümlere dayalı değildir, tamamen gözlemsel verilere dayanır.

 

Sanat Terimi Olarak Şiddet:

Bir renkte bulunan ışığın cinsidir.

 

Beden Eğitimi ve Spor Terimi Olarak Şiddet:

Bir hareketin, bir gücün derecesi, yeğinlik, sertlik.

 

    Benzer Deprem Terimleri

    Azalım İlişkisi: Genel olarak kuvvetli yer hareketinin ivmesi, hızı veya şiddetini, depremin büyüklüğüne, uzaklığına ve geçtiği ortamın özelliklerine bağlı olarak azaldığını gösteren matematiksel ifade.

    Asismik: Sismik faaliyet veya depremlerin olmaması durumu.

    Depremin Enerjisi (Sismik Enerji): Es=joules birimi ile sismik dalgalarda yayılan enerji. Söz konusu enerji, genliklerinin karesiyle doğru orantılıdır ve bunun için magnitüd de enerjinin logaritmasıyla doğru orantılıdır.

    Deprem Riski: Deprem tehlikesinin gerçekleşmesi durumunda, fiziksel, ekonomik ve sosyal kayıpların meydana gelme olasılığı. Bu çalışmaların temelini sismik tehlike analizleri oluşturur.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Deprem Terimleri Sözlüğü