Eğitim Sitesi

Nüans Nedir? Nüans Hakkında Kısaca Bilgi

Nüans Terimi Hakkında Bilgiler

Sanat Terimi Olarak Nüans:

Renk ayrıntısı, renk derecesi.

 

Müzik-Dans Terimi Olarak Nüans:

1- Bir müzik yapıtında kullanılan seslerin hafif, güçlü, yumuşak, şiddetli oluşu gibi tını farklılıklarını belirleyen müzikal anlatım.

2- Ayırtı. İnce fark. Nuance (Fr.).

 

    Benzer Sanat Terimleri

    Puantilizm (Noktacılık): İzlenimcilerin içgüdüsel olarak yaptığı güneş ışığının parçalanmasını bilimsel yöntemli biçimde uygulayan, İzlenimcilerin bozdukları yapısal kuruluşa yeniden önem veren, saf renkleri nokta nokta sürüp renk karışımını seyircinin gözünde oluşturmayı amaçlayan resim akımı. Yeni izlenimcilik.

    Modelaj: Kil ve bal mumu gibi şekillendirmeye uygun gereçleri, özel tahta kalemleriyle ya da elle şekillendirme sanatı. Bu biçim heykel yapımında döküm ya da model için kullanılabileceği gibi, sanatsal bir ürün olarak da değerlendirilebilir. Terim; resim, çizim ve fotoğrafçılıkta ışık, ton karşıtlığı, renk ve perspektif denetimiyle iki boyutlu biçimlere gerçekteki üç boyutluluk yanılsamasını kazandırmak için yapılan uygulamayı karşılar.

    Enstantane: Işığa karşı duyarlı filmin, ne kadar süre ile pozlandırılacağını tespit eden sistem.

    Fresk (Fresko): 1- Islak sıva üstüne, ezildikten sonra su ya da su ve kireç bileşimi bir bağlayıcı ile karıştırılan pigmentlerle yapılan resim. Yüzey kurudukça kireç, pigmentin sıvaya yapışmasını sağlar. Anıtsal duvar resmi için çok uygun olan bu teknik, özellikle İtalya gibi kuru ve sıcak iklim ülkelerinde yaygınlaşmıştır. 2- Yaş sıva üzerine suda çözülmüş boya pigmentleri kullanarak yapılan duvar resim tekniği.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Sanat Terimleri Sözlüğü