Eğitim Sitesi

Modelaj Nedir? Modelaj Hakkında Kısaca Bilgi

Modelaj Terimi Hakkında Bilgiler

Sanat Terimi Olarak Modelaj:

Kil ve bal mumu gibi şekillendirmeye uygun gereçleri, özel tahta kalemleriyle ya da elle şekillendirme sanatı. Bu biçim heykel yapımında döküm ya da model için kullanılabileceği gibi, sanatsal bir ürün olarak da değerlendirilebilir. Terim; resim, çizim ve fotoğrafçılıkta ışık, ton karşıtlığı, renk ve perspektif denetimiyle iki boyutlu biçimlere gerçekteki üç boyutluluk yanılsamasını kazandırmak için yapılan uygulamayı karşılar.

 

    Benzer Sanat Terimleri

    Birlik: Resimde tüm öğelerin koordinasyonu ile asıl temanın, amacın vurgulanacağı bir birlik oluşturulması.(Unity)

    Firavun: Eski Mısır hükümdarlarına verilen unvan.

    İzlenimcilik (Empresyonizm): 1. XIX. yüzyıl sonunda Fransa'da ortaya çıkan, ışık etkilerine dayanarak doğayı anlık görüntüsü ile resimlemeye dayanan sanat akımı. 2. 1865'te Fransa'da ortaya çıkan bir sanat akımı. İzlenimcilik akımına göre doğa, algılanan ve resmedilen biçimiyle belirli bir alandaki ışık ve aydınlık etkisinden oluşur.

    Kültür: Tarihsel, toplumsal gelişme süreci içinde yaratılan bütün maddi ve manevi değerler ile bunları yaratmada, sonraki nesillere iletmede kullanılan, insanın doğal ve toplumsal çevresine egemenliğinin ölçüsünü gösteren araçların bütünü, hars, ekin.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Sanat Terimleri Sözlüğü