Eğitim Sitesi

Megapiksel Nedir? Megapiksel Hakkında Kısaca Bilgi

Megapiksel Terimi Hakkında Bilgiler

Teknolojik Ürünler Terimi Olarak Megapiksel:

Bir megapiksel bir milyon pikseli temsil eder. Dijital bir kameranın görüntü algılama kabiliyetini tanımlamak için kullanılan bir ölçü birimidir. Bir kamera ne kadar çok megapiksele sahip olursa, üretebileceği dijital görüntü de o kadar iyi olur.

 

    Benzer Teknolojik Ürünler Terimleri

    ASR (Autuomatic Speech Recognition): İnsan sesini otomatik olarak algılayıp komutlara dönüştüren sistemler. Sesli yanıt sistemlerinde kullanıcıya kolaylık sağlamak amacıyla kullanılmaktadır.

    Renk Desteği (Display Color): Ekranın toplamda desteklediği renk sayısını tanımlamak için kullanılır. Bu sayı ne kadar yüksekse, o kadar doğala ve gerçeğe yakın renkler elde edilmektedir. 16.7 milyon renk (24 bit) artık ekranlarda standart olarak kabul edilen renk adedidir.

    Up-scaling (Videoda): DVD oynatıcılarda bulunan ve standart çözünürlüklü bir DVD'de depolanan bilgileri geliştiren teknoloji. Up-scaling HDMI aracılığıyla HDTV için yüksek çözünürlüklü çıktı sağlar. Bu sayede daha üstün görüntü kalitesi elde edilir.

    Web'de Gezinme: Web'de Gezinme Cep telefonu ağları ve LAN (Yerel Alan Ağı) aracılığıyla gerçekleştirilen kablosuz bağlantılar sayesinde bu özellik, cep telefonunuzdan istediğiniz zaman, istediğiniz yerden internet'e bağlanmanızı sağlar.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Teknolojik Ürünler Terimleri Sözlüğü