Eğitim Sitesi

Up-scaling (Videoda) Nedir? Up-scaling (Videoda) Hakkında Kısaca Bilgi

Up-scaling (Videoda) Terimi Hakkında Bilgiler

Teknolojik Ürünler Terimi Olarak Up-scaling (Videoda):

DVD oynatıcılarda bulunan ve standart çözünürlüklü bir DVD'de depolanan bilgileri geliştiren teknoloji. Up-scaling HDMI aracılığıyla HDTV için yüksek çözünürlüklü çıktı sağlar. Bu sayede daha üstün görüntü kalitesi elde edilir.

 

    Benzer Teknolojik Ürünler Terimleri

    Mobil Radyo: Cep telefonunda bulunan ve çeşitli akan müzik, spor, sohbet vs. radyo kanallarının dinlenmesini sağlayan uydu radyosu veya dijital radyodur.

    Sensörlü Kurutma: Bazı kurutma makineleri, kumaş türüne göre kurutma süresini hesaplayan bir sensörle donatılmıştır. Bu sayede çamaşırlarınızın zarar görme riski azaltılır.

    EDGE (Enhanced Data Rates for GSM Evolution): GSM Evrimi için Gelişmiş Veri Oranları. GSM faz2+ ağlar için yüksek hızlı veri transferinin yolunu açan bir spesifikasyon. EDGE getirdiği kodlama metodu sayesinde veri transfer hızı 14,400'den 48,000 bit/saniye'ye çıkmıştır.

    Gerçek Çözünürlük (Native Resolution): Projektörler ve düz panelli ekranlar, çözünürlükleri üzerinde belirli kısıtlamalara sahiptir. Bu yüzden sadece "gerçek" (native) ayarı optimum görüntü kalitesini verecektir. Diğer çözünürlükler de gösterilebilmesine karşın, gerçek çözünürlük daima en iyi görüntü kalitesini sunacaktır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Teknolojik Ürünler Terimleri Sözlüğü