Eğitim Sitesi

Kıskançlık Nedir? Kıskançlık Hakkında Kısaca Bilgi

Kıskançlık Terimi Hakkında Bilgiler

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimi Olarak Kıskançlık:

Bir kimse bir üstünlük gösterdiğinde veya sevilen birisinin, başkası ile ilgilendiği kanısına varıldığında takınılan olumsuz tutum.

 

Kur’an-ı Kerim Terimi Olarak Kıskançlık:

Bir kimse bir üstünlük gösterdiğinde veya sevilen birisinin, başkası ile ilgilendiği kanısına varıldığında takınılan olumsuz tutum.

 

    Benzer Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimleri

    Davet: Çağrı, çağırma.

    Melek: 1- Allah'ın emriyle çeşitli görevleri yerine getiren, gözle görülmeyen nûrânî varlıklardır. 2- Nurdan yaratılmış, yeme - içme, erkeklik - dişilik gibi özellikleri olmayan, Allaha itaat edip isyan etmeyen, gözle görülmeyen ve kanatları olan varlıklar.

    Nazariye: Teori. Bilim ya da sanatla ilgili ya da herhangi bir sorunu ilgilendiren ve uygulanmadıkça gerçekleşip gerçekleşmeyeceği, doğru olup olmadığı bilinemeyen düşünceler, görüşler, fikirler.

    Ashabı Suffa: Fakir, kimsesiz, bekar olan, Arap kabilelerinden Müslüman olup Medine'ye göç eden ilim yapmak isteyenlerin Mescid-i Nebi'nin bitişiğinde yatılı olarak kalanlara suffe ehli, suffe ashabı denir.İlk yatılı okul. Peygamberimiz bizzat onların ihtiyaçlarıyla yakından ilgilenirdi.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimleri Sözlüğü