Eğitim Sitesi

Kaspari Şeridi Nedir? Kaspari Şeridi Hakkında Kısaca Bilgi

Kaspari Şeridi Terimi Hakkında Bilgiler

Biyoloji Terimi Olarak Kaspari Şeridi:

Endodermis hücrelerinin duvarında bulunan suberinden oluşmuş bir tabakadır.
Süberin: Mumsu bir madde su geçirmez.

 

    Benzer Biyoloji Terimleri

    Solucanlar: Solucanların vücutları genelde yuvarlak veya yassı şekillidir. Tenya, bağırsak solucanı, kıl kurdu gibi türleri omurgalı hayvanların sindirim sisteminde parazit yaşar. Eşeyli olarak üremelerine rağmen bazı türleri eşeysiz olarak rejenerasyonla çoğalabilir. Çift eşeyli olanlarında hem yumurta hem sperm üretilir. Ancak solucanlarda genellikle kendi kendini dölleme görülmez.

    Mikrotübül: 1. Tüm ökaryot hücrelerin sitoplazmasında yer alan hücre iskeletinin, kamçı ve sillerin yapısına katılan, tübülin proteininden oluşmuş içi boş tüpçükler. 2. Ökaryot hücrelerde, hücre iskeletinin yapısına katılan, kamçılı ve silliler de ise sillerin yapısına katılan içi boş tüpçükler.

    Androspor: 1. Bazı deniz bitkilerinde erkek üreme bölgeleri tarafından üretilen küçük eşey hücreleri, mikrospor. 2. Polen. Tohumlu bitkilerde üreme organı olan stamenlerde mayoz bölünmeyle meydana gelen erkek üreme hücreleri, çiçektozu. Çiçekli bitkilerdeki polene özdeştir.

    Sepaller: Çanak yapraklar. Çiçek örtü yapraklarının dış halkasını oluşturan ve genellikle normal yaprakları andıran yeşil yapraklar.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Biyoloji Terimleri Sözlüğü