Eğitim Sitesi

Grafik Nedir? Grafik Hakkında Kısaca Bilgi

Grafik Terimi Hakkında Bilgiler

Türkçe-Dil Bilgisi Terimi Olarak Grafik:

Bir olayın, niceliğin çeşitli durumlarını göstermeye veya birkaç şey arasında karşılaştırma yapmaya yarayan çizgilerden oluşmuş şekil.

 

Matematik-Geometri Terimi Olarak Grafik:

1- İstatistik çalışmalarında elde edilen bilgiler, ilk bakışta anlaşılabilmesi için, resim, şekil veya çizgilerle gösterilir. Sayılar veya çokluklar arasındaki bağıntıyı gösteren bu şekillere grafik denir.

2-Bir bağıntının tüm elemanlarının analitik düzlemde işaretlenmesiyle oluşan noktalar kümesi.

3- Bir fonksiyonun (x,f(x)) noktalar kümesinin koordinat sisteminde işaretlenmesi ile oluşan noktaların bileşim kümesi.

 

Bilgisayar Terimi Olarak GRAFİK:

İletişim; kelimelere bağımlı kalmaktansa değişik şekiller, boyutlar ve renkler kullanılarak zenginleştirilmektedir. Multimedya grafik kavramının içinde tanıdığımız iki unsur bulunur. Bunlardan birincisi fotoğraf, ikincisi resimdir. Bu iki unsur multimedyaya anlaşılırlık ve görsel zevk katarlar. Yerinde kullanılan nitelikli bir grafik, yazı veya sözle verilebilecek mesajlar taşıyabilir.

 

Yapı-Dekorasyon Terimi Olarak Grafik:

Bir anlatım ya da karşılaştırmayı, görsel algılardan yararlanarak yapmak üzere çizgilerden oluşturulmuş şekil.

 

Sosyal Bilgiler Terimi Olarak Grafik:

1. Bir olayın çeşitli durumlarını göstermeye ya da birkaç şey arasında karşılaştırma yapmaya yarayan çizgilerden oluşmuş şekil.

2. Biçim, desen veya çizgilerle gösterme.

 

    Benzer Türkçe-Dil Bilgisi Terimleri

    Ünlü Düşmesi: Ünlü ile biten bir sözcük, ünlü ile başlayan başka sözcükle birleşik sözcük kurarken veya ünlü ile başlayan bir ek alınca, karşılaşan iki ünlüden birinin düşmesi. Örnekler : alın-ı >> alnı, sabır >> sabretmek, Cuma-ertesi >> Cumartesi

    Çekim Eki: 1- Eklendiği sözcüğün anlamını değiştirmeyip, yalnızca cümle içindeki görevini belirleyen eklerdir. Çekim ekleri, sözcükleri birbirine çeşitli görev ve anlam ilgisiyle bağlar ve cümleyi oluşturur. Örnek : Kardeş kitap kitapçı al. 2-Ad veya fiil soylu kelimeler üzerine gelerek bağlı oldukları kelime gruplarına göre, kelimeler arasında durum, iyelik, çokluk, kip, zaman, şahıs, sayı vb. ilişkiler kuran ek.

    Sözlük: Bir dilin bütün ya da belli bir çağda kullanılmış kelime ve deyimlerini alfabe sırasına göre alarak tanımlarını yapan, açıklayan, başka dillerdeki karşılıklarını veren eser, lügat.

    Hece Düşmesi: İki heceli kimi sözcüklerde alınan bazı eklerden dolayı oluşan ünlü düşmesi.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Türkçe-Dil Bilgisi Terimleri Sözlüğü