Eğitim Sitesi

Doktora Nedir? Doktora Hakkında Kısaca Bilgi

Doktora Terimi Hakkında Bilgiler

Sosyal Bilgiler Terimi Olarak Doktora:

Bir fakülte veya yüksekokulu bitirdikten sonra o bilim dalında sınav ve bilimsel bir eserle erişilen derece, basamak.

 

Üniversite Terimi Olarak Doktora:

Bir lisans veya yüksek lisans programını bitirdikten sonra o bilim dalında sınav ve bilimsel bir eserle erişilen bir derece veya basamaktır. Doktora öğretimi, lisansın ardından yapıldığı taktirde en az 6 yarıyıl, yüksek lisansın ardından yapıldığı taktirde en az 4 yarıyıl süresini kapsar. Bu unvanın Uluslararası İngilizcedeki resmi tanımlama terimi ise "Ph.D."dir. Doktora, en yüksek seviyeli akademik derecedir.

 

    Benzer Sosyal Bilgiler Terimleri

    Kalite: Bir ürünün bilinen en iyi özellikleri bünyesinde taşıması durumu. Nitelik.

    Aydınlanma Çağı: Aydınlanma, 18. yüzyılda Avrupa'da ortaya çıkan ve her konuda akla öncelik tanıyan düşünce sistemine Aydınlanma, bu düşünce sisteminin etkisiyle bilim ve felsefede büyük gelişmelerin olduğu bu yeni döneme Aydınlanma Çağı denmiştir. Aydınlanma Çağı'nda "aklın kullanılması ile doğru bilgiye ulaşılabileceği" fikri temel alınmıştır. Bu dönemin önemli bilim insanları; - Newton (Nivton); fizik ve matematik alanında çalıştı. - Copernik (Kopernik); Evrende Güneş merkezli bir sistem olduğunu ve Dünya'nın Güneş çevresinde döndüğünü kanıtladı. - Galileo; Dünya'nın yuvarlak olduğunu ispatladı. - Descartes (Dekart); analitik geometriyi geliştirdi. - Jean Jacgues Rousseau (Jan Jak Russo); toplumsal alanda önemli eserler verdi. - Mozart, Bach (Bah) gibi besteciler müzik alanında önemli başarılar elde etti. Aydınlanma Çağı'nın Sonuçları * Bilim, sanat, edebiyat, siyaset ve sosyal alanlarda önemli eserler verildi. * Bilimsel ve teknolojik gelişmeler Sanayi İnkılabının temellerini oluşturdu. * Siyasi ve sosyal gelişmeler ABD'nin kurulmasında ve Fransız İhtilali'nin çıkmasında etkili oldu. * Avrupa'da akılcı düşünce sistemi gelişmiştir

    Harita İşaretleri (lejant): Fiziki haritalarda kullanılan renklerin hangi yükseltileri ve derinlikleri ifade ettiği, haritanın bir kenarında gösterilen işaretlerdir.

    Restorasyon: Eski bir yapıda yıkılmış, bozulmuş olan bölümleri aslına uygun bir biçimde onarma, yenileme.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Sosyal Bilgiler Terimleri Sözlüğü