Eğitim Sitesi

Bağlantısızlar Nedir? Bağlantısızlar Hakkında Kısaca Bilgi

Bağlantısızlar Terimi Hakkında Bilgiler

Coğrafya Terimi Olarak Bağlantısızlar:

Batı ve Doğu Bloklarına dahil olmayan tarafsız ülkeler.

 

    Benzer Coğrafya Terimleri

    Türkiye'nin Matematiksel Konumu: Türkiye 36°-42° Kuzey enlemleri, 26°-45° Doğu boylamları arasında yer alır.

    Kar: Bulutlardan, billurlar(geometri şekiller anlamında) biçiminde düşen bir yağı çeşidi, yağış şeklide diyebiliriz. Hava sıcaklığının, genel olarak 0 0C ila-20 0C arasında bulunduğu günlerde yağar. Billurlar, geometrik motifler teşkil ederler dallı budaklı, iğne biçiminde, sütuncuklar biçiminde, yaprakçılar biçiminde gibi. Donma noktasına (0 0C) yakın sıcaklıklar da (örneğin -1ila-1,5 0C) yağan kar billurları, irileşerek toparlaklaşır (yuvarlak, küremsi) ve adeta kuşbaşı büyüklüğünde olurlar. Bu kar yağışı biçimine, kuşbaşı kar denir. Düşük sıcaklıklarda ve biraz da esintiyle kar yağması durumunda kar taneleri toz gibi ince ve kuru olur (adeta kristal şeker gibi). Buna, tipi biçiminde kar yağışı denir. Rüzgâr şiddetlise, kar savurması meydana gelir. Demir yolu ve karayolları kapanır. Kar donma derecesine yakın sıcaklıkta ve yağmurlarla birlikte yağarsa, buna da sulu sepken kar yağışı denir.

    Çanak (Kapalı Çukur): Etrafı kapalı çukurlara çanak denir. Bunlara kapalı çukur da denir. Çukurun en derin noktasına dip noktası denir.

    Yenilenebilir (Tükenmeyen) Doğal Kaynaklar: Doğal yollarla kendini yenileyebilen veya güneş enerjisi gibi tüketilmesi mümkün olmayan doğal kaynak türü.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Coğrafya Terimleri Sözlüğü