Eğitim Sitesi

Akşam Lisesi Nedir? Akşam Lisesi Hakkında Kısaca Bilgi

Akşam Lisesi Terimi Hakkında Bilgiler

Eğitim-Öğretim Terimi Olarak Akşam Lisesi:

Öğrenimlerini gündüz sürdüremeyenler ile yaşları öğrenim çağını aşmış olan gençlere lise öğrenimi sağlayan dört yıllık okul.

 

    Benzer Eğitim-Öğretim Terimleri

    Gerçekçi Eğitim: Öğretim etkinliklerinde gerçekler üzerinde durulmasını ya da gerçeklerin anlatılmasını öngören, eğitimin ereğini, doğrulanabilen bilgilerin aktarılması ve açıklanması biçiminde düşünen ve bu nedenle gözleme, deneye ve kişisel çalışmalara önem veren eğitim görüşü.

    Görsel-İşitsel Eğitim: Basılı eğitim gereçleri yanında daha çok görme ve işitme duyularına yönelik gereçlerden yararlanılarak yapılan eğitim.

    Kişisel Proje Takvimi: Yılın başında proje sorumlu öğretmenleri tarafından hazırlanan, proje ara değerlendirme, değerlendirme, sunum, sergi tarihlerinin yer aldığı takvimdir. Lise ve ortaokul birimleri tarafından ortak hazırlanır. Öğrencilere yılın başında dağıtılır.

    Ezber: Farsça ez-ber->yürekten, by heart learning (İng.), par coeur (Fr.); Bir bilginin "değişmez tek doğru" olarak benimsenmesi, öyle olduğuna ilişkin kalben duyulan güvenin akıl yoluyla tahkik edilmeyişidir. Merak kökenli kuşku ile birleşik olmayan her bilgi "yürekten bilgi" olup, "yürektenlik" bir öğrenme yöntemi olan "akılda tutma (belleme)" değildir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Eğitim-Öğretim Terimleri Sözlüğü