Eğitim Sitesi

Ezber Nedir? Ezber Hakkında Kısaca Bilgi

Ezber Terimi Hakkında Bilgiler

Eğitim-Öğretim Terimi Olarak Ezber:

Farsça ez-ber->yürekten, by heart learning (İng.), par coeur (Fr.); Bir bilginin "değişmez tek doğru" olarak benimsenmesi, öyle olduğuna ilişkin kalben duyulan güvenin akıl yoluyla tahkik edilmeyişidir. Merak kökenli kuşku ile birleşik olmayan her bilgi "yürekten bilgi" olup, "yürektenlik" bir öğrenme yöntemi olan "akılda tutma (belleme)" değildir.

 

    Benzer Eğitim-Öğretim Terimleri

    Somut İşlemler Dönemi: Piaget'in ilkokul yıllarını kapsayan üçüncü bilişsel gelişim dönemi.

    Açıklama: Bir konuyu, bir olayı, bir sorunu ilgili bilim ya da bilgi dalının kurallarına uyarak aydınlatma, çözümleme işi.

    Bakanlık Disiplin Komisyonu: MEB Müsteşarlarının başkanlığında Teftiş Kurulu Başkanı, ilgili genel müdürler ve Bakanlık Hukuk Müşavirinden oluşan, öğretmenler ile öğretmen yetiştiren yüksek okul öğrencilerinin disiplin suçlarını inceleyen komisyon.

    Biçimlendirici Değerlendirme: Bir programa giren öğrencilerin öğretme-öğrenme sürecinde hedef davranışları ne denli kazanıp kazanmadığını ortaya çıkaran, öğrenme güçlüklerini belirleyen ve tam öğrenmenin gerçekleşmesine katkı sağlayan değerlendirme türü (tanı, kontrol ve düzeltme amaçlı değerlendirme).

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Eğitim-Öğretim Terimleri Sözlüğü