Eğitim Sitesi

Kişisel Proje Takvimi Nedir? Kişisel Proje Takvimi Hakkında Kısaca Bilgi

Kişisel Proje Takvimi Terimi Hakkında Bilgiler

Eğitim-Öğretim Terimi Olarak Kişisel Proje Takvimi:

Yılın başında proje sorumlu öğretmenleri tarafından hazırlanan, proje ara değerlendirme, değerlendirme, sunum, sergi tarihlerinin yer aldığı takvimdir. Lise ve ortaokul birimleri tarafından ortak hazırlanır. Öğrencilere yılın başında dağıtılır.

 

    Benzer Eğitim-Öğretim Terimleri

    Belgesel Film: Gerçek bir olayı, bir sorunu, kendi doğal ortamı ve akışı içinde ya da buna en yakın bir görünüm sağlayan dekorlar arasında ele alıp yansıtan film.

    Akılcılık: Yalnızca usun bilgi kaynağı olabileceğini ve doğrunun deneye baş vurulmadan yalnızca önsel ilkelere dayanarak ortaya konulabileceğini ileri süren felsefe öğretisi.

    Etkileşim Alanı: Öğrencilerin hazırlayacağı projelerin içeriğini kapsayan konulardır. Projelerin etkileşim alanlarından en az bir tanesine uygun olarak seçilmesi hedeflenir. Etkileşim alanlarının ayrıntılı açıklamaları kişisel proje rehberinde yer alır. Ayrıca her yılın başında etkileşim alanları ile ilgili sunum yapılır.

    Ağrı Duymazlığı: Sinir bozukluğu, çok ilâç alma ve donma gibi nedenlerle acı duyumunun bir bölüğünün ya da bütününün yok olması.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Eğitim-Öğretim Terimleri Sözlüğü