Eğitim Sitesi

Adâvet Nedir? Adâvet Hakkında Kısaca Bilgi

Adâvet Terimi Hakkında Bilgiler

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimi Olarak Adâvet:

Düşmanlık demektir.

 

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimi Olarak Adavet:

Düşmanlık demektir.

 

    Benzer Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimleri

    Şükür Secdesi: 1- Allah-u Teala'ya verdiği nimetler karşısında teşekkür etmek amacıyla alnı yere koymak. 2- Sevindirici bir olay veya haber ya da bir sıkıntıdan kurtulunması üzerine Allaha şükür olarak yapılan secde.

    Tabut: Ölünün içine konulduğu sandık biçiminde araç, sal.

    Harem Bölgesi: Sözlükte yasak bölge anlamına gelen "Harem Bölgesi" Mekke ve çevresine verilen bir isimdir. Mekke ve çevresine bu ismin verilmesi, zararlılar dışındaki hayvanlarının öldürülmesinin ve bitkilerinin koparılmasının yasak olması sebebiyledir.Harem bölgesinin sınırlarını ilk defa Cibrîl'in rehberliğiyle Hz. İbrâhim (a.s.) belirlemiş, sınırları gösteren işaretler daha sonra Hz. Peygamber (a.s.) tarafından yenilenmiştir. Bu sınırların Kâ'be'ye en yakını, Mekke'ye 8 km. mesafede Medine istikametinde"Ten'îm"; en uzak olanları ise Tâif yönünde "Ci'râne"ve Cidde istikametinde Hudeybiye yakınlarında "Aşâir"dir.Diğerleri; Irak yolu üzerinde "Seniyyetülcebel", Yemen yolu üzerinde "Edâtü Libn" ve Arafat sınırında "Batn-ı Nemîre"dir. Kur'ân-ı Kerîm'de Kâ'be'ye "el-beytü'l-harâm" (Mâide5/2) onu çevreleyen mescide "el-mescidü'l-harâm" (İsrâ 17/1)denildiği gibi, bu mescidin içinde bulunduğu Mekke şehri de"harem" (Kasas 28/57, Ankebût 29/67) yani "saygıya lâyık" sözüyle vasıflandırılmıştır.

    Beşir: 1. Müjdeleyen, iyi haber getiren, muştucu, güler yüzlü ve sevecen olan. 2. Hz. Peygamber için kullanılan isim veya sıfatlardan biri.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimleri Sözlüğü